Het personeel van Tyco Electronics in Kessel-Lo voert vanmorgen een eerste prikactie tegen de onbuigzame houding van de directie tijdens de onderhandelingen over het collectief ontslag van 35 bedienden en kaderleden.

Alle werknemers werden opgeroepen om pas om 10 uur aan het werk te gaan. De vakbonden organiseerden een piket aan de bedrijfspoort. De vakbonden zijn er niet over te spreken dat de directie na twee maanden onderhandelen nog steeds niet wil praten over alternatieven als tijdskrediet om het aantal ontslagen te beperken. "Wat men biedt op het vlak van brugpensioen is zo mager dat niemand ervoor zal kiezen. Het bedrijf telt veel meer werknemers boven de 58 dan dat er thans ontslagen worden", aldus vakbondsvrouw Annemie Plessers (LBC).

Ook het sociaal plan voor wie ontslagen wordt zint de vakbonden niet. "Ontslagen werknemers krijgen slechts de gewone verbrekingsvergoeding en een beperkt sociaal vangnet afhankelijk van de leeftijd", aldus Plessers. Tijdens de vergadering vrijdag kregen de vakbonden van 88 procent van het aanwezige personeel een mandaat om tot een betere resultaat te komen. Na een mislukte verzoeningspoging dienden de vakbonden overigens al twee weken geleden een stakingsaanzegging in.

Het collectief ontslag bij Tyco kadert in een wereldwijde herstructurering waarbij de multinational 21.000 banen wil schrappen. In de vestiging in Kessel-Lo werken 409 arbeiders en 464 bedienden. Er worden koper- en glasvezelkabelproducten voor telecommunicatietoepassingen ontworpen en gemaakt.

Bron: Belga

Het personeel van Tyco Electronics in Kessel-Lo voert vanmorgen een eerste prikactie tegen de onbuigzame houding van de directie tijdens de onderhandelingen over het collectief ontslag van 35 bedienden en kaderleden. Alle werknemers werden opgeroepen om pas om 10 uur aan het werk te gaan. De vakbonden organiseerden een piket aan de bedrijfspoort. De vakbonden zijn er niet over te spreken dat de directie na twee maanden onderhandelen nog steeds niet wil praten over alternatieven als tijdskrediet om het aantal ontslagen te beperken. "Wat men biedt op het vlak van brugpensioen is zo mager dat niemand ervoor zal kiezen. Het bedrijf telt veel meer werknemers boven de 58 dan dat er thans ontslagen worden", aldus vakbondsvrouw Annemie Plessers (LBC). Ook het sociaal plan voor wie ontslagen wordt zint de vakbonden niet. "Ontslagen werknemers krijgen slechts de gewone verbrekingsvergoeding en een beperkt sociaal vangnet afhankelijk van de leeftijd", aldus Plessers. Tijdens de vergadering vrijdag kregen de vakbonden van 88 procent van het aanwezige personeel een mandaat om tot een betere resultaat te komen. Na een mislukte verzoeningspoging dienden de vakbonden overigens al twee weken geleden een stakingsaanzegging in. Het collectief ontslag bij Tyco kadert in een wereldwijde herstructurering waarbij de multinational 21.000 banen wil schrappen. In de vestiging in Kessel-Lo werken 409 arbeiders en 464 bedienden. Er worden koper- en glasvezelkabelproducten voor telecommunicatietoepassingen ontworpen en gemaakt. Bron: Belga