De 'Groep Antwerpen' - de stad en een aantal gerelateerde organisaties - heeft een miljoenencontract beklonken met HR-ict-specialist NorthgateArinso en (in onderaanneming) sociaal secretariaat Acerta. Zij zullen instaan voor het beheer van het HR-platform en de dienstverlening rond de loonverwerking voor de 20.000 werknemers van de stad.

De Groep Antwerpen - die bestaat uit de Stad, het OCMW, het Stedelijk Onderwijs, de Stedelijke Kinderopvang, het Zorgbedrijf Antwerpen en Digipolis - heeft NorthgateArinso geselecteerd voor het opzetten van een nieuw, uniform HR-platform op basis van SAP. Vandaag hebben al die organisaties nog verschillende systemen. Doel is dus om dat te optimaliseren, een beter overzicht te krijgen en op termijn te besparen.

Het nieuwe systeem moet op poten staan tegen juli 2013. Vanaf dan staat het bedrijf voor 5 jaar (verlengbaar met nog eens 5 jaar) in voor het beheer en onderhoud van het platform. Sociaal secretariaat Acerta zal in onderaanneming de loonverwerking van de ruim 20.000 medewerkers van de Groep Antwerpen op zich nemen. Het contract zou goed zijn voor ongeveer 6,7 miljoen euro voor de eerste 5 jaar.

De 'Groep Antwerpen' - de stad en een aantal gerelateerde organisaties - heeft een miljoenencontract beklonken met HR-ict-specialist NorthgateArinso en (in onderaanneming) sociaal secretariaat Acerta. Zij zullen instaan voor het beheer van het HR-platform en de dienstverlening rond de loonverwerking voor de 20.000 werknemers van de stad. De Groep Antwerpen - die bestaat uit de Stad, het OCMW, het Stedelijk Onderwijs, de Stedelijke Kinderopvang, het Zorgbedrijf Antwerpen en Digipolis - heeft NorthgateArinso geselecteerd voor het opzetten van een nieuw, uniform HR-platform op basis van SAP. Vandaag hebben al die organisaties nog verschillende systemen. Doel is dus om dat te optimaliseren, een beter overzicht te krijgen en op termijn te besparen. Het nieuwe systeem moet op poten staan tegen juli 2013. Vanaf dan staat het bedrijf voor 5 jaar (verlengbaar met nog eens 5 jaar) in voor het beheer en onderhoud van het platform. Sociaal secretariaat Acerta zal in onderaanneming de loonverwerking van de ruim 20.000 medewerkers van de Groep Antwerpen op zich nemen. Het contract zou goed zijn voor ongeveer 6,7 miljoen euro voor de eerste 5 jaar.