Dat Foxconn tot maart 2013 niemand meer in dienst neemt in China, komt naar eigen zeggen omdat er in vergelijking met vorig jaar meer arbeiders teruggekeerd zijn van de Chinese nieuwjaarsvakantie, waardoor er geen nood is aan extra personeel.

Er is volgens het bedrijf dus geen sprake van een lagere iPhone-productie door een mindere vraag, wat onder meer de Financial Times beweerde. Als gevolg van deze negatieve berichtgeving, daalde het Apple-aandeel woensdag met 2,4 procent op de beurs van New York.

Dat Foxconn tot maart 2013 niemand meer in dienst neemt in China, komt naar eigen zeggen omdat er in vergelijking met vorig jaar meer arbeiders teruggekeerd zijn van de Chinese nieuwjaarsvakantie, waardoor er geen nood is aan extra personeel.Er is volgens het bedrijf dus geen sprake van een lagere iPhone-productie door een mindere vraag, wat onder meer de Financial Times beweerde. Als gevolg van deze negatieve berichtgeving, daalde het Apple-aandeel woensdag met 2,4 procent op de beurs van New York.