Quora is een Amerikaanse website waarop gebruikers, nadat ze zich geregistreerd hebben, vragen kunnen stellen en beantwoorden. De dienst werd in 2009 opgericht door twee voormalige werknemers van Facebook.

"Vrijdag hebben we ontdekt dat sommige gebruikersgegevens zijn aangetast door een derde partij die ongeautoriseerde toegang tot een van onze systemen heeft verkregen", meldt het bedrijf vandaag. De hackers hebben daarbij mogelijk de namen, e-mailadressen en wachtwoorden van 100 miljoen gebruikers bemachtigd. De wachtwoorden waren versleuteld, maar omdat die toch kunnen gekraakt worden, heeft Quora ze gereset. Het bedrijf raadt slachtoffers die hetzelfde wachtwoord ook voor andere diensten gebruiken aan om hun wachtwoord overal te veranderen.

Naast de accountinformatie werd ook andere 'niet-publieke inhoud' buitgemaakt, zoals antwoordverzoeken, downvotes, en privéberichten naar andere gebruikers. Gebruikersgegevens van anonieme vragenstellers kwamen niet in de openbaarheid, want die slaat Quora niet op.

Quora is een Amerikaanse website waarop gebruikers, nadat ze zich geregistreerd hebben, vragen kunnen stellen en beantwoorden. De dienst werd in 2009 opgericht door twee voormalige werknemers van Facebook. "Vrijdag hebben we ontdekt dat sommige gebruikersgegevens zijn aangetast door een derde partij die ongeautoriseerde toegang tot een van onze systemen heeft verkregen", meldt het bedrijf vandaag. De hackers hebben daarbij mogelijk de namen, e-mailadressen en wachtwoorden van 100 miljoen gebruikers bemachtigd. De wachtwoorden waren versleuteld, maar omdat die toch kunnen gekraakt worden, heeft Quora ze gereset. Het bedrijf raadt slachtoffers die hetzelfde wachtwoord ook voor andere diensten gebruiken aan om hun wachtwoord overal te veranderen.Naast de accountinformatie werd ook andere 'niet-publieke inhoud' buitgemaakt, zoals antwoordverzoeken, downvotes, en privéberichten naar andere gebruikers. Gebruikersgegevens van anonieme vragenstellers kwamen niet in de openbaarheid, want die slaat Quora niet op.