Het socialemediabedrijf, dat in de herfst omgedoopt werd tot Meta, maakte deze week bekend dat Thiel niet langer in de raad zal zetelen. Sinds 2005 had hij er deel van uitgemaakt. Amerikaanse media melden dat de investeerder zich wil concentreren op zijn steun aan de campagne van Republikeinse pro-Trump-kandidaten bij de midtermverkiezingen in november.

'Diep erkentelijk'

Mark Zuckerberg, de oprichter en baas van Meta, zegt 'diep erkentelijk te zijn' voor wat Thiel heeft gedaan voor zijn bedrijf. 'Hij heeft in ons geloofd toen niemand anders in ons geloofde. Hij leerde me veel over business, economie en de wereld.'

De miljardair Peter Thiel verwierf zijn rijkdom met betaalplatform PayPal. Hij investeerde onder meer in Airbnb, Affirm, Stripe en SpaceX. In 2016 steunde hij Trump - een opmerkelijke affiliatie in een zeer Democratische regio als San Francisco. Thiel gaf hem 1,25 miljoen dollar en werd de eerste openlijk homoseksuele spreker op een Republikeinse conventie.

Het socialemediabedrijf, dat in de herfst omgedoopt werd tot Meta, maakte deze week bekend dat Thiel niet langer in de raad zal zetelen. Sinds 2005 had hij er deel van uitgemaakt. Amerikaanse media melden dat de investeerder zich wil concentreren op zijn steun aan de campagne van Republikeinse pro-Trump-kandidaten bij de midtermverkiezingen in november.Mark Zuckerberg, de oprichter en baas van Meta, zegt 'diep erkentelijk te zijn' voor wat Thiel heeft gedaan voor zijn bedrijf. 'Hij heeft in ons geloofd toen niemand anders in ons geloofde. Hij leerde me veel over business, economie en de wereld.'De miljardair Peter Thiel verwierf zijn rijkdom met betaalplatform PayPal. Hij investeerde onder meer in Airbnb, Affirm, Stripe en SpaceX. In 2016 steunde hij Trump - een opmerkelijke affiliatie in een zeer Democratische regio als San Francisco. Thiel gaf hem 1,25 miljoen dollar en werd de eerste openlijk homoseksuele spreker op een Republikeinse conventie.