Cerba Healthcare Belgium is deel van een internationaal bedrijf en heeft verschillende medische labo's, waaronder CMI, LBS, CMP. Het onderzoekt zo onder meer bloed, urine en weefsels en interageert zo ook met verschillende farmabedrijven en dokters.

"Het is een totaal ander bedrijf dan Graphic Packaging dus de leercurve voor de business is er zeker", legt Vermeylen uit. "Maar op IT-vlak gebeurt er veel in healthcare. We gaan bij Cerba kijken hoe we onze processen kunnen digitaliseren want we werken met nichesystemen die we gaan vernieuwen. Voor mij is het ook belangrijk dat IT hier wordt gezien als enabler om het bedrijf efficiënter te maken en het meer te laten genereren."

Ook big data is een uitdaging die Vermeylen ziet aankomen. "We zitten op een enorme bron van data waar we nu nog weinig mee doen. Maar we moeten dat beter benutten om bijvoorbeeld patronen te herkennen."

Vermeylen werkte sinds mei 2014 voor Graphic Packaging als Europese ICT-directeur. Daarvoor was hij IT director bij LMS en head of IT Expertise Center bij Umicore. Daarvoor bekleedde hij verschillende IT-functies bij Pioneer, Borealis en PWC.

De IT-afdeling van Cerba Healthcare Belgium bestaat uit een veertigtal mensen, met onder meer teams voor de medische labo's, de applicaties voor de clinical trials, datatransfers en de ondersteuning naar dokters en andere medische partijen toe.

Cerba Healthcare Belgium is deel van een internationaal bedrijf en heeft verschillende medische labo's, waaronder CMI, LBS, CMP. Het onderzoekt zo onder meer bloed, urine en weefsels en interageert zo ook met verschillende farmabedrijven en dokters."Het is een totaal ander bedrijf dan Graphic Packaging dus de leercurve voor de business is er zeker", legt Vermeylen uit. "Maar op IT-vlak gebeurt er veel in healthcare. We gaan bij Cerba kijken hoe we onze processen kunnen digitaliseren want we werken met nichesystemen die we gaan vernieuwen. Voor mij is het ook belangrijk dat IT hier wordt gezien als enabler om het bedrijf efficiënter te maken en het meer te laten genereren."Ook big data is een uitdaging die Vermeylen ziet aankomen. "We zitten op een enorme bron van data waar we nu nog weinig mee doen. Maar we moeten dat beter benutten om bijvoorbeeld patronen te herkennen."Vermeylen werkte sinds mei 2014 voor Graphic Packaging als Europese ICT-directeur. Daarvoor was hij IT director bij LMS en head of IT Expertise Center bij Umicore. Daarvoor bekleedde hij verschillende IT-functies bij Pioneer, Borealis en PWC.De IT-afdeling van Cerba Healthcare Belgium bestaat uit een veertigtal mensen, met onder meer teams voor de medische labo's, de applicaties voor de clinical trials, datatransfers en de ondersteuning naar dokters en andere medische partijen toe.