Dat blijkt uit de ranglijst die zakenblad Forbes heeft opgesteld. De Zweed heeft 50 miljoen abonnees en adverteerders betalen graag om die te bereiken. Zijn inkomsten gingen 20 procent omhoog video's op het dit jaar gelanceerde YouTube Red en door de verkoop van zijn boek 'This Book Loves You', dat 112.000 keer verkocht werd.

Vorig jaar stond Felix Kjellberg, zoals PewDiePie in het echt heet, ook al op de eerste plaats met 12 miljoen dollar. Dat was de eerste keer dat Forbes een YouTube-lijst opstelde.

Op plek twee staat Roman Atwood, die 8 miljoen dollar met zijn pranks verdiende. De Canadese rapper en comedian Lilly Singh is derde met 7,8 miljoen dollar.

Niet alleen geld uit video's

Naast inkomsten uit advertenties rond hun video's haalden de succesvolle YouTubers ook veel geld op met randzaken. Naast het genoemde boek verkocht PewDiePie bijvoorbeeld ook sokken en bracht hij een computerspel uit.

Roman Atwoord tourde door het land met een mede-YouTuber Yousef Erakat, speelde in de film Natural Born Pranksters, verkoopt onder andere kleding via zijn webshop en had een advertentiedeal met een fabrikant van toiletpapier.

Lilly Singh maakte naast de normale video's voor haar 9 miljoen abonnees een documentaire op YouTube Red en bracht ook een boek uit.

(ANP)

Dat blijkt uit de ranglijst die zakenblad Forbes heeft opgesteld. De Zweed heeft 50 miljoen abonnees en adverteerders betalen graag om die te bereiken. Zijn inkomsten gingen 20 procent omhoog video's op het dit jaar gelanceerde YouTube Red en door de verkoop van zijn boek 'This Book Loves You', dat 112.000 keer verkocht werd.Vorig jaar stond Felix Kjellberg, zoals PewDiePie in het echt heet, ook al op de eerste plaats met 12 miljoen dollar. Dat was de eerste keer dat Forbes een YouTube-lijst opstelde.Op plek twee staat Roman Atwood, die 8 miljoen dollar met zijn pranks verdiende. De Canadese rapper en comedian Lilly Singh is derde met 7,8 miljoen dollar.Niet alleen geld uit video'sNaast inkomsten uit advertenties rond hun video's haalden de succesvolle YouTubers ook veel geld op met randzaken. Naast het genoemde boek verkocht PewDiePie bijvoorbeeld ook sokken en bracht hij een computerspel uit.Roman Atwoord tourde door het land met een mede-YouTuber Yousef Erakat, speelde in de film Natural Born Pranksters, verkoopt onder andere kleding via zijn webshop en had een advertentiedeal met een fabrikant van toiletpapier.Lilly Singh maakte naast de normale video's voor haar 9 miljoen abonnees een documentaire op YouTube Red en bracht ook een boek uit.(ANP)