Philippe Rogge, die Belgacom begin december verliet, gaat aan de slag bij Option, de Leuvense specialist van mobiele data-oplossingen.

Philippe Rogge wordt de chief operating officer van Option. Dat is een nieuwe functie onder ceo Jan Callewaert: "Philippe Rogge zal zich in de eerste plaats moeten toeleggen op de verdere integratie en samenwerking van de drie departementen: product & marketing, sales en operations. Ik zal mijn aandacht meer toeleggen op technologie. Die verandert razendsnel." Volgens Callewaert is er ook een steeds grotere druk van Chinese spelers zoals Huawei.

De 39-jarige Rogge, zelf een technologiefreak, zal ook de dagelijkse operaties opvolgen: "Met mijn managementervaring beschik ik ook over een helicopterview. En Option zit nu eenmaal in de sector van de toekomst."

Philippe Rogge was acht jaar aan de slag bij Belgacom, in zijn laatste job als verantwoordelijke voor business development. Zijn vertrek volgde snel na het ontslag van executive vice president Jan De Schepper. Bij zijn vertrek werd geopperd dat Philippe Rogge een telecombedrijf zou gaan leiden. Bij Option wordt hij de nummer twee. Jan Callewaert liet er geen twijfel over dat hij de sterke man van Option blijft. Volgens hem heeft Option "voorlopig geen last" van de economische recessie. "Maar recessie is een raar beest en kan soms snel en abrupt ingrijpen. Wij staan scherp en alert." Option wil zich voortaan vooral op 'blockbusters' toeleggen, producten die ook sterk software gedreven zijn. "Er zijn nog teveel opportuniteiten voor het rapen, zowel voor partnerships als voor softwaretoepassingen."

Philippe Rogge, die Belgacom begin december verliet, gaat aan de slag bij Option, de Leuvense specialist van mobiele data-oplossingen. Philippe Rogge wordt de chief operating officer van Option. Dat is een nieuwe functie onder ceo Jan Callewaert: "Philippe Rogge zal zich in de eerste plaats moeten toeleggen op de verdere integratie en samenwerking van de drie departementen: product & marketing, sales en operations. Ik zal mijn aandacht meer toeleggen op technologie. Die verandert razendsnel." Volgens Callewaert is er ook een steeds grotere druk van Chinese spelers zoals Huawei. De 39-jarige Rogge, zelf een technologiefreak, zal ook de dagelijkse operaties opvolgen: "Met mijn managementervaring beschik ik ook over een helicopterview. En Option zit nu eenmaal in de sector van de toekomst." Philippe Rogge was acht jaar aan de slag bij Belgacom, in zijn laatste job als verantwoordelijke voor business development. Zijn vertrek volgde snel na het ontslag van executive vice president Jan De Schepper. Bij zijn vertrek werd geopperd dat Philippe Rogge een telecombedrijf zou gaan leiden. Bij Option wordt hij de nummer twee. Jan Callewaert liet er geen twijfel over dat hij de sterke man van Option blijft. Volgens hem heeft Option "voorlopig geen last" van de economische recessie. "Maar recessie is een raar beest en kan soms snel en abrupt ingrijpen. Wij staan scherp en alert." Option wil zich voortaan vooral op 'blockbusters' toeleggen, producten die ook sterk software gedreven zijn. "Er zijn nog teveel opportuniteiten voor het rapen, zowel voor partnerships als voor softwaretoepassingen."