Philippe Rogge wordt de nieuwe general manager van Microsoft België en Luxemburg. Hij volgt Phillip Vandervoort op die COO wordt van Microsoft in Latijns Amerika. Rogge neemt over vanaf februari 2011. Rogge startte in juli bij Microsoft als directeur van de afdeling Grote Bedrijven. Die functie komt dus vrij. Microsoft is nog op zoek naar een opvolger.

Het is dit jaar snel gegaan voor Philippe Rogge. Hij verliet in februari van dit jaar nog Option waar hij de in eind 2008 nog nieuw gecreëerde functie van chief operating officer bekleedde. Hij was er zo de feitelijke nummer twee van het bedrijf, onder ceo Jan Callewaert.

Rogge startte zijn carrière als it-ontwikkelaar en projectmanager bij Esso. Bij CMB werd hij nadien onder andere verantwoordelijk voor IT & Telecom. Acht jaar lang was hij vervolgens bij Belgacom verantwoordelijk voor verschillende domeinen en bouwde verdere ervaring op tot hij er tenslotte VP Business Development & Strategy Enterprise werd.

Philippe Rogge heeft een Master in Bedrijfsceconomie van de universiteit van Gent, en doorliep daarnaast postgraduaat managementsopleidingen bij INSEAD en de Vlerick Management School.

Rogge is ook een fervent zeiler en was de Belgische delegatieleider op de Olympische Spelen van 2008. Hij combineert zijn organisatorische vaardigheden met zijn passie voor sport als lid van de Raad van Bestuur van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC).

In een persbericht zegt Rogge: "Ik zie het als een schitterende uitdaging om de groei die Phillip Vandervoort heeft gerealiseerd bij Microsoft BeLux verder te versterken en te verbreden. Daarnaast hecht ik ook heel veel belang aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen van Microsoft. Nu al wordt er veel aandacht geschonken aan diversiteit in de firma, aan tewerkstellingsinitiatieven van achtergestelde groepen, milieuzorg en de hulp van IT in de gezondheidszorg. Dat alles zou ik graag nog verder willen uitdiepen."

Philippe Rogge wordt de nieuwe general manager van Microsoft België en Luxemburg. Hij volgt Phillip Vandervoort op die COO wordt van Microsoft in Latijns Amerika. Rogge neemt over vanaf februari 2011. Rogge startte in juli bij Microsoft als directeur van de afdeling Grote Bedrijven. Die functie komt dus vrij. Microsoft is nog op zoek naar een opvolger. Het is dit jaar snel gegaan voor Philippe Rogge. Hij verliet in februari van dit jaar nog Option waar hij de in eind 2008 nog nieuw gecreëerde functie van chief operating officer bekleedde. Hij was er zo de feitelijke nummer twee van het bedrijf, onder ceo Jan Callewaert. Rogge startte zijn carrière als it-ontwikkelaar en projectmanager bij Esso. Bij CMB werd hij nadien onder andere verantwoordelijk voor IT & Telecom. Acht jaar lang was hij vervolgens bij Belgacom verantwoordelijk voor verschillende domeinen en bouwde verdere ervaring op tot hij er tenslotte VP Business Development & Strategy Enterprise werd. Philippe Rogge heeft een Master in Bedrijfsceconomie van de universiteit van Gent, en doorliep daarnaast postgraduaat managementsopleidingen bij INSEAD en de Vlerick Management School. Rogge is ook een fervent zeiler en was de Belgische delegatieleider op de Olympische Spelen van 2008. Hij combineert zijn organisatorische vaardigheden met zijn passie voor sport als lid van de Raad van Bestuur van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC). In een persbericht zegt Rogge: "Ik zie het als een schitterende uitdaging om de groei die Phillip Vandervoort heeft gerealiseerd bij Microsoft BeLux verder te versterken en te verbreden. Daarnaast hecht ik ook heel veel belang aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen van Microsoft. Nu al wordt er veel aandacht geschonken aan diversiteit in de firma, aan tewerkstellingsinitiatieven van achtergestelde groepen, milieuzorg en de hulp van IT in de gezondheidszorg. Dat alles zou ik graag nog verder willen uitdiepen."