Philippe Vander Putten, de gewezen topman van Proximus, verlaat Brussels Airlines als ceo na meningsverschillen met bestuursvoorzitter Etienne Davignon. Sommigen bronnen zien Vander Putten als de nieuwe topman van Belgacom.

Het bericht uit La Libre Belgique is bevestigd: Philippe Vander Putten stapt op bij Brussels Airlines. Hij wordt vervangen door twee afgevaardigde bestuurders. Eén daarvan is Bernard Gustin, senior partner van het consultancybureau Arthur D. Little. Gustin krijgt onder andere IT onder zijn bevoegdheid.

La Libre Belgique citeert ook bronnen die Philippe Vander Putten opnieuw naar Belgacom zien overstappen. Na het plotse overlijden van Belgacom topman John Goossens eind 2002 was het duidelijk dat Vander Putten, die jarenlang Proximus geleid had, ook de ceo-rol ambieerde. In maart 2003 werd echter Didier Bellens aangetrokken. Het boterde niet meteen tussen beide topmannen en Bellens zette Vander Putten in februari 2005 opzij.

Het zou een mooie revanche zijn mocht Philippe Vander Putten via de grote deur terugkeren. Het contract van Didier Bellens loopt pas eind februari 2009 af, maar nog voor eind deze zomer moet er een beslissing vallen over de eventuele verlenging. Als er voor 1 september niets uit de bus valt, wordt het contract stilzwijgend verlengd voor een tweede termijn van zes jaar. Bij een eventueel ontslag mag Bellens rekenen op een parachute van 8 miljoen euro.

Philippe Vander Putten, de gewezen topman van Proximus, verlaat Brussels Airlines als ceo na meningsverschillen met bestuursvoorzitter Etienne Davignon. Sommigen bronnen zien Vander Putten als de nieuwe topman van Belgacom. Het bericht uit La Libre Belgique is bevestigd: Philippe Vander Putten stapt op bij Brussels Airlines. Hij wordt vervangen door twee afgevaardigde bestuurders. Eén daarvan is Bernard Gustin, senior partner van het consultancybureau Arthur D. Little. Gustin krijgt onder andere IT onder zijn bevoegdheid. La Libre Belgique citeert ook bronnen die Philippe Vander Putten opnieuw naar Belgacom zien overstappen. Na het plotse overlijden van Belgacom topman John Goossens eind 2002 was het duidelijk dat Vander Putten, die jarenlang Proximus geleid had, ook de ceo-rol ambieerde. In maart 2003 werd echter Didier Bellens aangetrokken. Het boterde niet meteen tussen beide topmannen en Bellens zette Vander Putten in februari 2005 opzij. Het zou een mooie revanche zijn mocht Philippe Vander Putten via de grote deur terugkeren. Het contract van Didier Bellens loopt pas eind februari 2009 af, maar nog voor eind deze zomer moet er een beslissing vallen over de eventuele verlenging. Als er voor 1 september niets uit de bus valt, wordt het contract stilzwijgend verlengd voor een tweede termijn van zes jaar. Bij een eventueel ontslag mag Bellens rekenen op een parachute van 8 miljoen euro.