Philips heeft een outsourcingscontract getekend met T-Systems voor het leveren van datacenter- en SAP-infrastructuurdiensten. Net zoals bij onder mee Shell gebeurt dat in een cloud-model.

In oktober [schreven we al] dat het Duitse it-dienstenbedrijf T-Systems, dochter van Deutsche Telekom, op het punt stond om een outsourcingcontract te tekenen met Philips. Die deal is nu een feit. T-Systems haalde het van Atos Origin, IBM en Tata Consultancy Services.

Het bedrijf zal op 1 januari 2010 de verantwoordelijkheid overnemen voor de infrastructuur van alle Philips-datacenters. Daartoe behoren locaties in Nederland, de Verenigde Staten, Duitsland en een aantal andere landen in Europa, Zuid-Amerika en Azië. Als onderdeel van het contract zullen zo'n 185 medewerkers van Philips overstappen naar T-Systems. T-Systems levert zijn diensten in een cloudmodel, zoals het onder meer al doet bij Shell. Een waarde van het contract is niet bekend, maar het zou gaan om "honderden miljoenen euro's".

Het elektronicaconcern Philips is zijn it-systemen aan het samenvoegen en moderniseren om zo de langetermijnkosten te verlagen. Philips wil het aantal ict-leveranciers waarmee het zaken doet, drastisch verminderen. Het bedrijf zou het aantal ict-partners van 800 terug willen brengen naar 10 en de ict-kosten in 2011 met 30 procent willen hebben verlaagd.

In samenwerking met Computable

Philips heeft een outsourcingscontract getekend met T-Systems voor het leveren van datacenter- en SAP-infrastructuurdiensten. Net zoals bij onder mee Shell gebeurt dat in een cloud-model. In oktober [schreven we al] dat het Duitse it-dienstenbedrijf T-Systems, dochter van Deutsche Telekom, op het punt stond om een outsourcingcontract te tekenen met Philips. Die deal is nu een feit. T-Systems haalde het van Atos Origin, IBM en Tata Consultancy Services. Het bedrijf zal op 1 januari 2010 de verantwoordelijkheid overnemen voor de infrastructuur van alle Philips-datacenters. Daartoe behoren locaties in Nederland, de Verenigde Staten, Duitsland en een aantal andere landen in Europa, Zuid-Amerika en Azië. Als onderdeel van het contract zullen zo'n 185 medewerkers van Philips overstappen naar T-Systems. T-Systems levert zijn diensten in een cloudmodel, zoals het onder meer al doet bij Shell. Een waarde van het contract is niet bekend, maar het zou gaan om "honderden miljoenen euro's". Het elektronicaconcern Philips is zijn it-systemen aan het samenvoegen en moderniseren om zo de langetermijnkosten te verlagen. Philips wil het aantal ict-leveranciers waarmee het zaken doet, drastisch verminderen. Het bedrijf zou het aantal ict-partners van 800 terug willen brengen naar 10 en de ict-kosten in 2011 met 30 procent willen hebben verlaagd. In samenwerking met Computable