Siri kan straks - reagerend op een spraakcommando - niet alleen de lichten uit en aan doen en dimmen maar ook de kleur van het licht laten veranderen. De nieuwe Philips Hue Bridge gaat 60 dollar kosten en komt in de loop van deze maand beschikbaar. Voor wie al een Hue bridge heeft maar wel van de nieuwe mogelijkheden gebruik wil maken, biedt Philips een omruilactie, waarbij naast inlevering van de oude nog maar 40 dollar hoeft worden neergeteld. Deze acie geldt overigens alleen in november en december.

Er zitten overigens wel beperkingen aan de integratie met HomeKit. Zo is het met de Hue-app, die Philips zelf levert, mogelijk een groot aantal namen voor verschillende lichtcondities in diverse ruimten van het huis in te stellen. Siri moet deze wel eerst leren voor ze ze als spraakcommando kan uitvoeren. Bovendien moeten de namen uniek zijn, anders raakt Siri in de war. Wanneer je kiest voor 'dinner time', moet je niet gek opkijken wanneer Siri met een lijst ovengerechten komt aanzetten op je iPhone, in plaats van de lichten aan te passen, waarschuwt Ars Technica.

Philips kondigt ook aan dat het Hue systeem met andere netwerksystemen voor Home automation (domotica) gaat samenwerken, zoals met Nest Weave.

Bron: Automatiseringgids

Siri kan straks - reagerend op een spraakcommando - niet alleen de lichten uit en aan doen en dimmen maar ook de kleur van het licht laten veranderen. De nieuwe Philips Hue Bridge gaat 60 dollar kosten en komt in de loop van deze maand beschikbaar. Voor wie al een Hue bridge heeft maar wel van de nieuwe mogelijkheden gebruik wil maken, biedt Philips een omruilactie, waarbij naast inlevering van de oude nog maar 40 dollar hoeft worden neergeteld. Deze acie geldt overigens alleen in november en december.Er zitten overigens wel beperkingen aan de integratie met HomeKit. Zo is het met de Hue-app, die Philips zelf levert, mogelijk een groot aantal namen voor verschillende lichtcondities in diverse ruimten van het huis in te stellen. Siri moet deze wel eerst leren voor ze ze als spraakcommando kan uitvoeren. Bovendien moeten de namen uniek zijn, anders raakt Siri in de war. Wanneer je kiest voor 'dinner time', moet je niet gek opkijken wanneer Siri met een lijst ovengerechten komt aanzetten op je iPhone, in plaats van de lichten aan te passen, waarschuwt Ars Technica.Philips kondigt ook aan dat het Hue systeem met andere netwerksystemen voor Home automation (domotica) gaat samenwerken, zoals met Nest Weave.Bron: Automatiseringgids