Philips ontwikkelde een app voor de iPad 2 die met behulp van de iPad-camera op afstand iemands hartslag en ademhaling kan meten.

De Vital Signs Camera app van Philips is bedoeld voor mensen die graag thuis op een eenvoudige en discrete manier hun hartslag en ademhaling willen meten. Philips merkt wel op dat de app uitsluitend bedoeld is "ter vermaak" en niet voor diagnoses, klinische metingen of bewaking.

Toch gebruikt de Vital Signs Camera app baanbrekende technologie waar Philips drie jaar aan heeft gewerkt. De hartslag veroorzaakt lichte verkleuringen in het gezicht. Deze zijn niet zichtbaar met het blote oog, maar met behulp van geavanceerde software kan de camera van de iPad 2 deze 'miniblosjes' detecteren om de hartslag te meten. Bij het ademhalen gaat de borstkas op en neer. Met behulp van de software kan de camera van de iPad 2 de beweging van de borstkas traceren om de ademhaling te meten.

Het berekenen van meerdere parameters - zoals hartslag en ademhaling - uit live videobeelden bleek een technische uitdaging. Philips zet bij de berekening geavanceerde algoritmen in en maakt daarbij gebruik van zijn expertise op gebied van optica, video en signaalverwerking. De Philips Vital Signs Camera app is te downloaden in de App Store. De resultaten van de metingen kan je desgewenst meteen delen via Facebook, Twitter of e mail.

Philips ontwikkelde een app voor de iPad 2 die met behulp van de iPad-camera op afstand iemands hartslag en ademhaling kan meten. De Vital Signs Camera app van Philips is bedoeld voor mensen die graag thuis op een eenvoudige en discrete manier hun hartslag en ademhaling willen meten. Philips merkt wel op dat de app uitsluitend bedoeld is "ter vermaak" en niet voor diagnoses, klinische metingen of bewaking. Toch gebruikt de Vital Signs Camera app baanbrekende technologie waar Philips drie jaar aan heeft gewerkt. De hartslag veroorzaakt lichte verkleuringen in het gezicht. Deze zijn niet zichtbaar met het blote oog, maar met behulp van geavanceerde software kan de camera van de iPad 2 deze 'miniblosjes' detecteren om de hartslag te meten. Bij het ademhalen gaat de borstkas op en neer. Met behulp van de software kan de camera van de iPad 2 de beweging van de borstkas traceren om de ademhaling te meten. Het berekenen van meerdere parameters - zoals hartslag en ademhaling - uit live videobeelden bleek een technische uitdaging. Philips zet bij de berekening geavanceerde algoritmen in en maakt daarbij gebruik van zijn expertise op gebied van optica, video en signaalverwerking. De Philips Vital Signs Camera app is te downloaden in de App Store. De resultaten van de metingen kan je desgewenst meteen delen via Facebook, Twitter of e mail.