Het Nederlandse technologieconcern Philips stoot in Noord-Amerika ook zijn activiteiten op het gebied van dvd, Blu-ray en thuisbioscoopsystemen af.

Net als bij televisies zal het Japanse Funai zich erover ontfermen via een licentie.

Philips wil niet zeggen hoeveel omzet de activiteiten genereren. De Japanse zakenkrant Nikkei meldde dinsdag dat de transactie Funai jaarlijks 30 miljard yen (238 miljoen euro) extra omzet oplevert.

Philips liet in april al weten dat Funai in ieder geval vijf jaar zijn productie, marketing en verkoop van televisies in Noord-Amerika op zich neemt. Topman Gerard Kleisterlee noemde toen de winstgevendheid van de televisietak "onaanvaardbaar".

Funai betaalt Philips royalties voor het gebruik van de merken Philips en Magnavox. De licentie voor de dvd- en Blu-ray-spelers en thuisbioscoopsystemen gaat op 1 januari in en is drie jaar geldig.

Bron: Belga

Het Nederlandse technologieconcern Philips stoot in Noord-Amerika ook zijn activiteiten op het gebied van dvd, Blu-ray en thuisbioscoopsystemen af. Net als bij televisies zal het Japanse Funai zich erover ontfermen via een licentie. Philips wil niet zeggen hoeveel omzet de activiteiten genereren. De Japanse zakenkrant Nikkei meldde dinsdag dat de transactie Funai jaarlijks 30 miljard yen (238 miljoen euro) extra omzet oplevert. Philips liet in april al weten dat Funai in ieder geval vijf jaar zijn productie, marketing en verkoop van televisies in Noord-Amerika op zich neemt. Topman Gerard Kleisterlee noemde toen de winstgevendheid van de televisietak "onaanvaardbaar". Funai betaalt Philips royalties voor het gebruik van de merken Philips en Magnavox. De licentie voor de dvd- en Blu-ray-spelers en thuisbioscoopsystemen gaat op 1 januari in en is drie jaar geldig. Bron: Belga