De Belgen doen steeds minder bankverrichtingen per telefoon. Phone banking moet plaats ruimen voor internetbankieren. Daarom promoten de banken het telefonisch bankieren niet langer actief. Dat blijkt uit een enquête van het opiniepeilingsbureau iVOX.

De resultaten worden geciteerd door De Tijd en bevestigd door de grootbanken. Fortis meldt over vorig jaar een daling van het aantal actieve gebruikers met ruim een vijfde. Dexia ziet het aantal gebruikers van Phone banking met 12,5 procent verminderen. Vooral niet-internetgebruikers doen nog een beroep op de mogelijkheid om basisbanktransacties via de telefoon te verrichten.

Uit de enquête blijkt ook dat zes op de tien Belgen geen gebruik maken van een Protonkaart. En 14 procent van de Belgen die ouder zijn dan 22 en financieel onafhankelijk zijn, heeft geen familiale verzekering.

Ten slotte wijst de peiling ook op regionale verschillen in beleggingsgedrag. Vlamingen kiezen meer voor beleggingsfondsen dan Walen of Brusselaars.

Bron: Belga

Lees volgende week vrijdag meer in ons Data News banking & insurance-dossier.

De Belgen doen steeds minder bankverrichtingen per telefoon. Phone banking moet plaats ruimen voor internetbankieren. Daarom promoten de banken het telefonisch bankieren niet langer actief. Dat blijkt uit een enquête van het opiniepeilingsbureau iVOX. De resultaten worden geciteerd door De Tijd en bevestigd door de grootbanken. Fortis meldt over vorig jaar een daling van het aantal actieve gebruikers met ruim een vijfde. Dexia ziet het aantal gebruikers van Phone banking met 12,5 procent verminderen. Vooral niet-internetgebruikers doen nog een beroep op de mogelijkheid om basisbanktransacties via de telefoon te verrichten. Uit de enquête blijkt ook dat zes op de tien Belgen geen gebruik maken van een Protonkaart. En 14 procent van de Belgen die ouder zijn dan 22 en financieel onafhankelijk zijn, heeft geen familiale verzekering. Ten slotte wijst de peiling ook op regionale verschillen in beleggingsgedrag. Vlamingen kiezen meer voor beleggingsfondsen dan Walen of Brusselaars. Bron: Belga Lees volgende week vrijdag meer in ons Data News banking & insurance-dossier.