De Amerikaanse 'smartphone-taxidienst' Uber stuit in ons land al enige tijd op kritiek, omdat de service niet over de algehele lijn legaal zou handelen door met zelfstandigen en particulieren in zee te gaan die vaak niet over de nodige documenten beschikken.

Tijd voor een alternatief dat wél legaal is en enkel werkt met officiële taxi's, dachten de drie jonge Gentenaren achter PickMeUp. Zij slaan, zo schrijft De Tijd, de handen in elkaar met kleine taxibedrijven en zelfstandige taxichauffeurs, en beschikt al over een netwerk van 150 taxi's.

Duurder dan Uber

PickMeUp hanteert ook de prijzen van erkende taxi's, wat maakt dat u meer betaalt dan bij Uber.

De nieuwe Vlaamse dienst à la Uber is vandaag van start gegaan in Antwerpen en Gent, en breidt in januari 2015 uit naar Brussel, Leuven, Hasselt en Brugge.

App

Een taxi bestellen bij PickMeUp gebeurt, net als bij Uber, via een smartphone-app. Die biedt info over de locatie, het type wagen en de bestuurder van de dichtstbijzijnde taxi. Het is ook mogelijk om via de toepassing met de chauffeur te telefoneren. U kunt de bestuurder zelfs als favoriet instellen zodat u bij uw volgende PickMeUp-beurt in eerste instantie opnieuw bij hem terechtkomt. Als de taxi ter plaatse is, krijgt u steeds een melding, zo schrijft De Tijd nog.

De app is momenteel enkel beschikbaar voor iPhone. Een Androidversie volgt in februari.

De Amerikaanse 'smartphone-taxidienst' Uber stuit in ons land al enige tijd op kritiek, omdat de service niet over de algehele lijn legaal zou handelen door met zelfstandigen en particulieren in zee te gaan die vaak niet over de nodige documenten beschikken. Tijd voor een alternatief dat wél legaal is en enkel werkt met officiële taxi's, dachten de drie jonge Gentenaren achter PickMeUp. Zij slaan, zo schrijft De Tijd, de handen in elkaar met kleine taxibedrijven en zelfstandige taxichauffeurs, en beschikt al over een netwerk van 150 taxi's.Duurder dan UberPickMeUp hanteert ook de prijzen van erkende taxi's, wat maakt dat u meer betaalt dan bij Uber. De nieuwe Vlaamse dienst à la Uber is vandaag van start gegaan in Antwerpen en Gent, en breidt in januari 2015 uit naar Brussel, Leuven, Hasselt en Brugge.AppEen taxi bestellen bij PickMeUp gebeurt, net als bij Uber, via een smartphone-app. Die biedt info over de locatie, het type wagen en de bestuurder van de dichtstbijzijnde taxi. Het is ook mogelijk om via de toepassing met de chauffeur te telefoneren. U kunt de bestuurder zelfs als favoriet instellen zodat u bij uw volgende PickMeUp-beurt in eerste instantie opnieuw bij hem terechtkomt. Als de taxi ter plaatse is, krijgt u steeds een melding, zo schrijft De Tijd nog.De app is momenteel enkel beschikbaar voor iPhone. Een Androidversie volgt in februari.