De voorbije maanden zijn meer dan 30 onlinebankrekeningen geplunderd. De piek brengt het aantal gehackte bankrekeningen in 2008 op 37.

Een en ander blijkt uit statistieken van de bankentoezichthouder CBFA waarover de krant De Tijd bericht. Bij de hacks is zo'n 165.000 euro buitgemaakt. "De gehanteerde fraudetechnieken zijn zeer professioneel", stelt CBFA-woordvoerder Hein Lannoy.

De CBFA werkt daarom aan een rondzendbrief voor de banksector met "best practices" over de beveiliging van hun e-bankingsystemen. De rondzendbrief van 2000 is achterhaald.

Bron: Belga

De voorbije maanden zijn meer dan 30 onlinebankrekeningen geplunderd. De piek brengt het aantal gehackte bankrekeningen in 2008 op 37. Een en ander blijkt uit statistieken van de bankentoezichthouder CBFA waarover de krant De Tijd bericht. Bij de hacks is zo'n 165.000 euro buitgemaakt. "De gehanteerde fraudetechnieken zijn zeer professioneel", stelt CBFA-woordvoerder Hein Lannoy. De CBFA werkt daarom aan een rondzendbrief voor de banksector met "best practices" over de beveiliging van hun e-bankingsystemen. De rondzendbrief van 2000 is achterhaald. Bron: Belga