Met een speciaal daarvoor ontwikkelde applicatie, PIN Skimmer, zijn onderzoekers aan de universiteit van Cambridge erin geslaagd om pincodes te achterhalen die worden ingetoest op een soft keypad. Ze testten de software op een Google Nexus S en een Samsung Galaxy S3, zo meldt de Britse omroep BBC.

De software zorgt ervoor dat de camera aan de voorkant van de smartphone het gezicht van de gebruiker volgt en de microfoon luistert naar de tonen terwijl de gebruiker typt.

Bij codes met vier cijfers was het programma in meer dan de helft van de gevallen juist, bij codes met acht cijfers zelfs 60 procent.

Veel smartphone-eigenaars gebruiken een pincode hun toestel te vergrendelen, maar de pincodes worden ook steeds meer gebruikt om applicaties op te starten, zoals betaalapps van banken. (KVDA)

Met een speciaal daarvoor ontwikkelde applicatie, PIN Skimmer, zijn onderzoekers aan de universiteit van Cambridge erin geslaagd om pincodes te achterhalen die worden ingetoest op een soft keypad. Ze testten de software op een Google Nexus S en een Samsung Galaxy S3, zo meldt de Britse omroep BBC.De software zorgt ervoor dat de camera aan de voorkant van de smartphone het gezicht van de gebruiker volgt en de microfoon luistert naar de tonen terwijl de gebruiker typt. Bij codes met vier cijfers was het programma in meer dan de helft van de gevallen juist, bij codes met acht cijfers zelfs 60 procent. Veel smartphone-eigenaars gebruiken een pincode hun toestel te vergrendelen, maar de pincodes worden ook steeds meer gebruikt om applicaties op te starten, zoals betaalapps van banken. (KVDA)