Apple zou zijn sociale netwerk in het najaar stopzetten.

Bij de volgende release van iTunes, dit najaar, zou Ping verdwijnen. Dat schrijft All Things D op basis van eigen bronnen. Het verhaal van Ping is een kroniek van een aankondigde dood. Ping werd in september 2010 aangekondigd als onderdeel van iTunes 10. Het moest een sociaal netwerk worden dat focuste op muziek en bands. Maar het kwam nauwelijks van de grond: de interactie was beperkt en Apple stak er ook nauwelijks (marketing)energie in.

We hebben Ping uitgeprobeerd en de klanten hebben ons duidelijk laten blijken dat het niet iets is waar ze veel energie in gaan steken", stelde Tim Cook eind mei al op een conferentie van All Things D. Toen liet hij nog in het midden of Ping het zou overleven. Concrete cijfers over het aantal actieve Ping-gebruikers zijn er niet.

Apple zou zijn sociale netwerk in het najaar stopzetten. Bij de volgende release van iTunes, dit najaar, zou Ping verdwijnen. Dat schrijft All Things D op basis van eigen bronnen. Het verhaal van Ping is een kroniek van een aankondigde dood. Ping werd in september 2010 aangekondigd als onderdeel van iTunes 10. Het moest een sociaal netwerk worden dat focuste op muziek en bands. Maar het kwam nauwelijks van de grond: de interactie was beperkt en Apple stak er ook nauwelijks (marketing)energie in. We hebben Ping uitgeprobeerd en de klanten hebben ons duidelijk laten blijken dat het niet iets is waar ze veel energie in gaan steken", stelde Tim Cook eind mei al op een conferentie van All Things D. Toen liet hij nog in het midden of Ping het zou overleven. Concrete cijfers over het aantal actieve Ping-gebruikers zijn er niet.