De website en het nieuwsbericht zien er op het eerste gezicht goed gemaakt uit. Er wordt verteld hoe Eddy Planckaert van een faillissement herstelde dankzij een bitcoinplatform.

Wie evenwel doorleest, ontdekt al snel enkele taalfouten. En onderaan de pagina staat een commerciële doorkliklink, wat ook de wenkbrauwen zou moeten doen fronsen. Toch kan dit soort berichten veel mensen om de tuin leiden.

De familie ontdekte het bericht via de Facebook-account van de vrouw van Eddy, zo zegt dochter Stephanie. Het bericht, een gesponsorde link op Facebook, ging al snel een eigen leven leiden, omdat het door mensen werd gedeeld. De advocaat van de familie zal eerstdaags actie ondernemen, wellicht bij de rechtbank van Gent.

De website en het nieuwsbericht zien er op het eerste gezicht goed gemaakt uit. Er wordt verteld hoe Eddy Planckaert van een faillissement herstelde dankzij een bitcoinplatform. Wie evenwel doorleest, ontdekt al snel enkele taalfouten. En onderaan de pagina staat een commerciële doorkliklink, wat ook de wenkbrauwen zou moeten doen fronsen. Toch kan dit soort berichten veel mensen om de tuin leiden. De familie ontdekte het bericht via de Facebook-account van de vrouw van Eddy, zo zegt dochter Stephanie. Het bericht, een gesponsorde link op Facebook, ging al snel een eigen leven leiden, omdat het door mensen werd gedeeld. De advocaat van de familie zal eerstdaags actie ondernemen, wellicht bij de rechtbank van Gent.