Opslagleverancier Plasmon zit in de financiële problemen. Het probeert de Britse en Europese takken te verkopen, maar onderhandelingen met een Amerikaanse investeerder zijn vastgelopen.

De markt voor optische opslagmedia heeft het al geruime tijd moeilijk. De concurrentie van steeds goedkopere harde schijven, gecombineerd met archiveringssystemen, is steeds zwaarder. Het van oorsprong Britse Plasmon, leverancier van optische opslagmedia, heeft zijn Britse en Europese takken in de etalage staan. De Amerikaanse tak, die formeel een dochteronderneming is van de Britse divisie, hoopt op een doorstart.

Ceo en president Steve Murphy zegt optimistisch te zijn. In een open brief aan klanten en partners wijst hij op de lopende gesprekken met een Amerikaanse investeringsmaatschappij. Onderhandelingen met een potentiële koper zijn eind vorige maand echter vastgelopen. Murphy schrijft echter over een nieuw bod, maar onthult niet of dit komt van dezelfde of een andere investeerder.

In Groot-Brittannië staan de activiteiten 'on hold'. Accountancybureau Kroll RNS is aangesteld als Joint Administrator om de financiën door te nemen. Plasmon wil daarmee uitstel van betaling krijgen en hoopt daarmee ademruimte te creëren voor een reddingsplan.

Volgens geruchten is al eenderde van het personeel in Europa overbodig. Dit zou vooral de divisies voor software (ilm en ecm) en UDO-schijven (ultra density optical) hard hebben geraakt. Plasmon liet in augustus al weten dat de afzet tegen bleef vallen en dat het pas in 2010 weer winst zou maken. Daarbij was wel extra kapitaal nodig, meldde het bedrijf. De kapitaalinjectie die de Amerikaanse tak nu nodig heeft, ligt op enkele tientallen miljoenen dollars.

In samenwerking met Computable

Opslagleverancier Plasmon zit in de financiële problemen. Het probeert de Britse en Europese takken te verkopen, maar onderhandelingen met een Amerikaanse investeerder zijn vastgelopen. De markt voor optische opslagmedia heeft het al geruime tijd moeilijk. De concurrentie van steeds goedkopere harde schijven, gecombineerd met archiveringssystemen, is steeds zwaarder. Het van oorsprong Britse Plasmon, leverancier van optische opslagmedia, heeft zijn Britse en Europese takken in de etalage staan. De Amerikaanse tak, die formeel een dochteronderneming is van de Britse divisie, hoopt op een doorstart. Ceo en president Steve Murphy zegt optimistisch te zijn. In een open brief aan klanten en partners wijst hij op de lopende gesprekken met een Amerikaanse investeringsmaatschappij. Onderhandelingen met een potentiële koper zijn eind vorige maand echter vastgelopen. Murphy schrijft echter over een nieuw bod, maar onthult niet of dit komt van dezelfde of een andere investeerder. In Groot-Brittannië staan de activiteiten 'on hold'. Accountancybureau Kroll RNS is aangesteld als Joint Administrator om de financiën door te nemen. Plasmon wil daarmee uitstel van betaling krijgen en hoopt daarmee ademruimte te creëren voor een reddingsplan. Volgens geruchten is al eenderde van het personeel in Europa overbodig. Dit zou vooral de divisies voor software (ilm en ecm) en UDO-schijven (ultra density optical) hard hebben geraakt. Plasmon liet in augustus al weten dat de afzet tegen bleef vallen en dat het pas in 2010 weer winst zou maken. Daarbij was wel extra kapitaal nodig, meldde het bedrijf. De kapitaalinjectie die de Amerikaanse tak nu nodig heeft, ligt op enkele tientallen miljoenen dollars. In samenwerking met Computable