De Senegalese publieke operator Sonatel verwijt de tweede mobiele operator van het land, Tigo, dat die de wetgeving omzeilt door zijn internationale telefoonverkeer via Belgacom en het Canadese JVM te sluizen per satelliet.

En dat terwijl de Senegalese wetgeving oplegt dat alle internationale verkeer via de publieke operator gebeurt, zo meldt Le Soir. De plaatselijke regulator heeft een onderzoek geopend.

Die internationale trafiek betekent een belangrijke inkomstenbron voor Sonatel (en via Sonatel aan de staat die 58 procent van het bedrijf in handen heeft), aldus de krant. Het verlies voor Sonatel zou in de miljoenen euro's oplopen.

Belgacom is van mening dat het aan Tigo is om ervoor te zorgen dat de contracten die het bedrijf afsluit conform de Senegalese telecomwetgeving zijn. "Belgacom ICS sluit contracten af met operatoren in tientallen landen. Van deze klanten-operatoren wordt verwacht dat ze zich houden aan de regels van hun land, ook bij het afsluiten van contracten met leveranciers van internationale telecomdiensten zoals Belgacom ICS", zegt een woordvoerder van Belgacom.

"Als we op de hoogte gebracht zouden worden van bepaalde regels waardoor bepaalde contracten, of delen ervan, onuitvoerbaar zijn, dan zullen we de gepaste maatregelen moeten nemen", luidt het nog.

Bron: Belga

De Senegalese publieke operator Sonatel verwijt de tweede mobiele operator van het land, Tigo, dat die de wetgeving omzeilt door zijn internationale telefoonverkeer via Belgacom en het Canadese JVM te sluizen per satelliet. En dat terwijl de Senegalese wetgeving oplegt dat alle internationale verkeer via de publieke operator gebeurt, zo meldt Le Soir. De plaatselijke regulator heeft een onderzoek geopend. Die internationale trafiek betekent een belangrijke inkomstenbron voor Sonatel (en via Sonatel aan de staat die 58 procent van het bedrijf in handen heeft), aldus de krant. Het verlies voor Sonatel zou in de miljoenen euro's oplopen. Belgacom is van mening dat het aan Tigo is om ervoor te zorgen dat de contracten die het bedrijf afsluit conform de Senegalese telecomwetgeving zijn. "Belgacom ICS sluit contracten af met operatoren in tientallen landen. Van deze klanten-operatoren wordt verwacht dat ze zich houden aan de regels van hun land, ook bij het afsluiten van contracten met leveranciers van internationale telecomdiensten zoals Belgacom ICS", zegt een woordvoerder van Belgacom. "Als we op de hoogte gebracht zouden worden van bepaalde regels waardoor bepaalde contracten, of delen ervan, onuitvoerbaar zijn, dan zullen we de gepaste maatregelen moeten nemen", luidt het nog. Bron: Belga