Een archeoloog liet de Britse omroep voorbeelden zien van de illegale handel op Facebook. Er worden onder meer historische voorwerpen uit Syrië te koop aangeboden, zoals mozaïeken uit de Romeinse periode. Ook zouden verzoeken worden geplaatst om specifieke voorwerpen te bemachtigen.

Dergelijke historische voorwerpen zouden vanuit Irak en Syrië vaak naar Turkije worden gebracht. Facebook zegt dat het coördineren van illegale activiteiten op de site niet is toegestaan. Er zouden op basis van het onderzoek 49 groepen zijn verwijderd. De door de BBC geraadpleegde expert zegt echter dat veel groepen nog steeds actief zijn.

Een archeoloog liet de Britse omroep voorbeelden zien van de illegale handel op Facebook. Er worden onder meer historische voorwerpen uit Syrië te koop aangeboden, zoals mozaïeken uit de Romeinse periode. Ook zouden verzoeken worden geplaatst om specifieke voorwerpen te bemachtigen.Dergelijke historische voorwerpen zouden vanuit Irak en Syrië vaak naar Turkije worden gebracht. Facebook zegt dat het coördineren van illegale activiteiten op de site niet is toegestaan. Er zouden op basis van het onderzoek 49 groepen zijn verwijderd. De door de BBC geraadpleegde expert zegt echter dat veel groepen nog steeds actief zijn.