De Vlaamse investeringsmaatschappij PMV investeert 1,5 miljoen euro in Dacentec, een Belgische start-up gespecialiseerd in datacentertechnologie. Eerder participeerden onder meer Belgacom en Hummingbird Ventures in het bedrijfje. Dacentec, in 2011 opgestart door serieondernemer Kristof De Spiegeleer, levert 'groene' cloud-infrastructuur aan bedrijven die diensten aanbieden via het internet. De start-up heeft klanten in zowel de VS als in België: de kantoren liggen in North Carolina en Lochristi. In ons land zal onder meer Belgacom gebruik maken van het Dacentec-platform om haar vDatacenter en andere cloud-diensten aan te bieden.

"Het verheugt me dat PMV ons wil helpen een belangrijke en innovatieve cloud-speler te worden", zegt ceo Jo Van Gorp van Dacentec. "De investeringsmaatschappij gelooft duidelijk in onze visie, waarbij we ict willen aanbieden op dezelfde manier als energie."

"Met Dacentec steken we geld in een Vlaams bedrijf met een groot potentieel", vult businessmanager Kenneth Wils van PMV aan. "Bovendien wordt de start-up gestuurd door een performant team dat ervaring heeft met het uitbouwen en verkopen van technologie."

Dacentec heeft al tientallen miljoenen euro's opgehaald. Onder meer Belgacom en Hummingbird Ventures participeren in het kapitaal. De specialist in datacentertechnologie was enkele maanden geleden overigens één van de Belgische laureaten die deelnamen aan de French & Benelux TechTour 2012. Opmerkelijk is dat ceo Jo Van Gorp lange tijd topman was bij Belgacom-rivaal Telenet.

De Vlaamse investeringsmaatschappij PMV investeert 1,5 miljoen euro in Dacentec, een Belgische start-up gespecialiseerd in datacentertechnologie. Eerder participeerden onder meer Belgacom en Hummingbird Ventures in het bedrijfje. Dacentec, in 2011 opgestart door serieondernemer Kristof De Spiegeleer, levert 'groene' cloud-infrastructuur aan bedrijven die diensten aanbieden via het internet. De start-up heeft klanten in zowel de VS als in België: de kantoren liggen in North Carolina en Lochristi. In ons land zal onder meer Belgacom gebruik maken van het Dacentec-platform om haar vDatacenter en andere cloud-diensten aan te bieden. "Het verheugt me dat PMV ons wil helpen een belangrijke en innovatieve cloud-speler te worden", zegt ceo Jo Van Gorp van Dacentec. "De investeringsmaatschappij gelooft duidelijk in onze visie, waarbij we ict willen aanbieden op dezelfde manier als energie." "Met Dacentec steken we geld in een Vlaams bedrijf met een groot potentieel", vult businessmanager Kenneth Wils van PMV aan. "Bovendien wordt de start-up gestuurd door een performant team dat ervaring heeft met het uitbouwen en verkopen van technologie." Dacentec heeft al tientallen miljoenen euro's opgehaald. Onder meer Belgacom en Hummingbird Ventures participeren in het kapitaal. De specialist in datacentertechnologie was enkele maanden geleden overigens één van de Belgische laureaten die deelnamen aan de French & Benelux TechTour 2012. Opmerkelijk is dat ceo Jo Van Gorp lange tijd topman was bij Belgacom-rivaal Telenet.