Jon Rubinstein wordt de nieuwe baas van smartphone-specialist Palm. De 53-jarige Rubinstein was een van de bedenkers van Apple's muziekspeler iPod. Sinds twee jaar was hij als crisismanager en chef strategie aan de slag bij Palm.

De machtswissel aan de top bij Palm was al enige tijd gepland, zo schrijft de Wall Street Journal. De beurs reageerde enthousiast op het nieuws: de aandelen van Palm gingen de hoogte in.

De 'Pod-father' gaf ook leiding aan de ontwikkeling van de recent in de VS gelanceerde nieuwe mobiele telefoon Palm Pre, die door experten wordt beschouwd als de sterkste uitdager voor Apple's iPhone.

Jon Rubinstein volgt Ed Colligan op, topman sinds 2004 en de man die Rubinstein naar Palm haalde. Colligan zal het team van financieel investeerder Elevation Partners vervoegen. Elevation wordt onder meer geleid door U2-zanger Bono.

Bron: Belga

Jon Rubinstein wordt de nieuwe baas van smartphone-specialist Palm. De 53-jarige Rubinstein was een van de bedenkers van Apple's muziekspeler iPod. Sinds twee jaar was hij als crisismanager en chef strategie aan de slag bij Palm. De machtswissel aan de top bij Palm was al enige tijd gepland, zo schrijft de Wall Street Journal. De beurs reageerde enthousiast op het nieuws: de aandelen van Palm gingen de hoogte in. De 'Pod-father' gaf ook leiding aan de ontwikkeling van de recent in de VS gelanceerde nieuwe mobiele telefoon Palm Pre, die door experten wordt beschouwd als de sterkste uitdager voor Apple's iPhone. Jon Rubinstein volgt Ed Colligan op, topman sinds 2004 en de man die Rubinstein naar Palm haalde. Colligan zal het team van financieel investeerder Elevation Partners vervoegen. Elevation wordt onder meer geleid door U2-zanger Bono. Bron: Belga