De website van het TAS was in de nacht van donderdag op vrijdag niet beschikbaar, zo stelde Belga vast.

Het WADA bevestigde "deze week", tijdens de Olympische Spelen, vernomen te hebben dat zijn systeem geviseerd werd, al is het nog niet duidelijk wanneer de aanvallen plaatsvonden.

Het agentschap werd geïnformeerd via een opeisingsvideo op YouTube, zo zei Maggie Durand, de communicatiecoördinatrice van het agentschap. Ze zei dat al snel duidelijk was dat de internetsite niet in gevaar kwam, maar dat de situatie wel nog steeds in de gaten gehouden wordt.

Volgens Durand konden de hackers zich ook geen toegang verschaffen tot de dopingresultaten. De hackers deden aan phishing, waarbij de gebruikers van het systeem een zogezegd officiële mail kregen waarin om hun toegangscodes gevraagd werd.

Alle gebruikers van de database werden op de hoogte gebracht van de pogingen tot phishing, en op de website werd ook een waarschuwing geplaatst.

(Belga/WK)

De website van het TAS was in de nacht van donderdag op vrijdag niet beschikbaar, zo stelde Belga vast.Het WADA bevestigde "deze week", tijdens de Olympische Spelen, vernomen te hebben dat zijn systeem geviseerd werd, al is het nog niet duidelijk wanneer de aanvallen plaatsvonden. Het agentschap werd geïnformeerd via een opeisingsvideo op YouTube, zo zei Maggie Durand, de communicatiecoördinatrice van het agentschap. Ze zei dat al snel duidelijk was dat de internetsite niet in gevaar kwam, maar dat de situatie wel nog steeds in de gaten gehouden wordt. Volgens Durand konden de hackers zich ook geen toegang verschaffen tot de dopingresultaten. De hackers deden aan phishing, waarbij de gebruikers van het systeem een zogezegd officiële mail kregen waarin om hun toegangscodes gevraagd werd. Alle gebruikers van de database werden op de hoogte gebracht van de pogingen tot phishing, en op de website werd ook een waarschuwing geplaatst. (Belga/WK)