Dat betekent dat de app onder andere je e-mail kan inzien, je documenten in Google Docs kan bekijken en je locatiegegevens kan uitlezen. Gebruikers worden hier echter niet van op de hoogte gesteld.

Er zijn maar weinig apps die zoveel gegevens willen inzien. Google waarschuwt dat gebruikers alleen apps die ze volledig vertrouwen al deze rechten moeten geven. De grote vraag is waarom Pokémon Go al deze rechten nodig heeft. Een aantal zaken is logisch: toegang tot de camera en tot de gps-gegevens, maar het is niet duidelijk waarom Pokémon Go inzicht in Google Docs moet hebben.

Niantic, de maker van het spel, heeft intussen ook gereageerd en zegt dat het werkt aan een oplossing. (ANP/PVL)

Dat betekent dat de app onder andere je e-mail kan inzien, je documenten in Google Docs kan bekijken en je locatiegegevens kan uitlezen. Gebruikers worden hier echter niet van op de hoogte gesteld.Er zijn maar weinig apps die zoveel gegevens willen inzien. Google waarschuwt dat gebruikers alleen apps die ze volledig vertrouwen al deze rechten moeten geven. De grote vraag is waarom Pokémon Go al deze rechten nodig heeft. Een aantal zaken is logisch: toegang tot de camera en tot de gps-gegevens, maar het is niet duidelijk waarom Pokémon Go inzicht in Google Docs moet hebben.Niantic, de maker van het spel, heeft intussen ook gereageerd en zegt dat het werkt aan een oplossing. (ANP/PVL)