Het aantal dagelijks actieve gebruikers van de app daalt, waarbij gamers per dag ook minder tijd aan het spel besteden. Ook wordt de app minder vaak gedownload.

Volgens de marktkenners halen vooral investeerders en bestuurders van techbedrijven opgelucht adem, omdat er gemiddeld weer meer tijd wordt besteed aan apps als Facebook, Instagram, Twitter, Tinder en Snapchat. Sinds de lancering van Pokémon Go waren zij bezorgd dat de app zou zorgen voor een tanende aandacht voor andere populaire apps.

De dalende interesse in Pokémon Go zorgt voor hoofdbrekens bij techbedrijven die inzetten op virtual reality en augmented reality.

(ANP/WK)

Het aantal dagelijks actieve gebruikers van de app daalt, waarbij gamers per dag ook minder tijd aan het spel besteden. Ook wordt de app minder vaak gedownload.Volgens de marktkenners halen vooral investeerders en bestuurders van techbedrijven opgelucht adem, omdat er gemiddeld weer meer tijd wordt besteed aan apps als Facebook, Instagram, Twitter, Tinder en Snapchat. Sinds de lancering van Pokémon Go waren zij bezorgd dat de app zou zorgen voor een tanende aandacht voor andere populaire apps.De dalende interesse in Pokémon Go zorgt voor hoofdbrekens bij techbedrijven die inzetten op virtual reality en augmented reality.(ANP/WK)