Het spel is momenteel beschikbaar in 32 landen van de 100 waar de app stores van Android en Apple actief zijn. De analisten van Sensor Tower wijzen erop dat er veel landen zijn waar het spel nog niet beschikbaar is.

Het succes van Pokémon Go, waarmee gebruikers Pokémons in de echte wereld moeten zoeken en vangen, wordt vaak vergeleken met de populaire dating-app Tinder. De app Tinder, waarmee mensen online met elkaar chatten en foto's kunnen uitwisselen of afspraakjes maken, is sinds de lancering ervan in 2012 honderd miljoen keer gedownload. De analisten in San Francisco verwachten dat Pokémon Go de 100 miljoen binnenkort zal bereiken en overstijgen.

Canadese schiet op Pokemon Go-spelers

Niet iedereen is blij met de populariteit van het spel, want een Canadese vrouw heeft met een luchtbuks geschoten op Pokémon Go-spelers in de straat waar zij woonde. De straat was een 'gym' in het spel en dat lokte tientallen fans naar de buurt.

De schoten vielen zaterdagavond laat in de plaats Newmarket, bij Toronto. De 29-jarige vrouw ging naar het dak van een appartementencomplex en vuurde zeker vier kogels af, maar die raakten niemand.

(ANP/WK)

Het spel is momenteel beschikbaar in 32 landen van de 100 waar de app stores van Android en Apple actief zijn. De analisten van Sensor Tower wijzen erop dat er veel landen zijn waar het spel nog niet beschikbaar is.Het succes van Pokémon Go, waarmee gebruikers Pokémons in de echte wereld moeten zoeken en vangen, wordt vaak vergeleken met de populaire dating-app Tinder. De app Tinder, waarmee mensen online met elkaar chatten en foto's kunnen uitwisselen of afspraakjes maken, is sinds de lancering ervan in 2012 honderd miljoen keer gedownload. De analisten in San Francisco verwachten dat Pokémon Go de 100 miljoen binnenkort zal bereiken en overstijgen.Canadese schiet op Pokemon Go-spelersNiet iedereen is blij met de populariteit van het spel, want een Canadese vrouw heeft met een luchtbuks geschoten op Pokémon Go-spelers in de straat waar zij woonde. De straat was een 'gym' in het spel en dat lokte tientallen fans naar de buurt.De schoten vielen zaterdagavond laat in de plaats Newmarket, bij Toronto. De 29-jarige vrouw ging naar het dak van een appartementencomplex en vuurde zeker vier kogels af, maar die raakten niemand.(ANP/WK)