Gebruikers kunnen door daar op een Pokémon te klikken zien waar dat virtuele monster zich heeft laten zien. De nieuwe functie is nog wel beperkt beschikbaar. Voorlopig lijkt het erop dat alleen gebruikers in San Francisco er gebruik van kunnen maken. Ook laat de ontwikkelaar weten dat het nog experimenteert met de verschillende zoeksystemen, hier kan nog in gevarieerd worden.

In een eerste versie van de app werd nog met voetstapjes getoond hoe dichtbij Pokémon waren, maar dat werkte lang niet voor iedereen. Pokémon bleven onder andere vaak in de app staan, terwijl ze al lang niet meer in de buurt waren. Daarom werd dat na een update geschrapt. Met de nieuwe update slaat Niantic dus een nieuwe weg in en hoopt het bedrijf de kritiek op het afsluiten van kaarten die tonen waar de beestjes zijn, te doen verstommen. Met de update wordt er iedere tien seconden een soort pulse rondgestuurd, waardoor te zien is welke Pokémon zich binnen een straal van tweehonderd meter bevinden.

Waarschuwing boven de 25 km/u

Naast de zoekfunctie zijn er nog een aantal kleine veranderingen gemaakt. Zo is het mogelijk om eenmalig de gebruikersnaam te veranderen en is de accubesparing terug in iOS. Die werd vorige week geschrapt door zijn slechte werking.

In de app wordt nu ook een waarschuwing getoond als gebruikers zich met meer dan 25 kilometer per uur voortbewegen. Dan moeten ze bevestigen dat zij niet aan het autorijden zijn, maar slechts passagier zijn.

(ANP/WK)

Gebruikers kunnen door daar op een Pokémon te klikken zien waar dat virtuele monster zich heeft laten zien. De nieuwe functie is nog wel beperkt beschikbaar. Voorlopig lijkt het erop dat alleen gebruikers in San Francisco er gebruik van kunnen maken. Ook laat de ontwikkelaar weten dat het nog experimenteert met de verschillende zoeksystemen, hier kan nog in gevarieerd worden.In een eerste versie van de app werd nog met voetstapjes getoond hoe dichtbij Pokémon waren, maar dat werkte lang niet voor iedereen. Pokémon bleven onder andere vaak in de app staan, terwijl ze al lang niet meer in de buurt waren. Daarom werd dat na een update geschrapt. Met de nieuwe update slaat Niantic dus een nieuwe weg in en hoopt het bedrijf de kritiek op het afsluiten van kaarten die tonen waar de beestjes zijn, te doen verstommen. Met de update wordt er iedere tien seconden een soort pulse rondgestuurd, waardoor te zien is welke Pokémon zich binnen een straal van tweehonderd meter bevinden. Waarschuwing boven de 25 km/uNaast de zoekfunctie zijn er nog een aantal kleine veranderingen gemaakt. Zo is het mogelijk om eenmalig de gebruikersnaam te veranderen en is de accubesparing terug in iOS. Die werd vorige week geschrapt door zijn slechte werking. In de app wordt nu ook een waarschuwing getoond als gebruikers zich met meer dan 25 kilometer per uur voortbewegen. Dan moeten ze bevestigen dat zij niet aan het autorijden zijn, maar slechts passagier zijn. (ANP/WK)