De 28-jarige man en 26-jarige vrouw waren in de nacht van maandag op dinsdag rond 1.00 uur op het Doctor van Dregtplein in de stad het populaire smartphonespel Pokémon Go aan het spelen toen ze zagen dat een man zich verdacht gedroeg. Ze volgden hem en betrapten hem op heterdaad toen hij een deur van de auto van de vrouw had opengebroken. De politie hield de 35-jarige man aan. Hij zit nog vast, laat de politie dinsdag weten.

De Nederlandse politie had eerder al Pokémon Go-spelers opgeroepen hun ogen en oren open te houden voor verdachte situaties. In hun zoektocht naar de figuurtjes is de spelers gevraagd verdachte situaties te melden via 112. De politie denkt daarbij aan het noteren van kentekens van verdachte auto's of een signalement van een verdacht persoon. (ANP)

De 28-jarige man en 26-jarige vrouw waren in de nacht van maandag op dinsdag rond 1.00 uur op het Doctor van Dregtplein in de stad het populaire smartphonespel Pokémon Go aan het spelen toen ze zagen dat een man zich verdacht gedroeg. Ze volgden hem en betrapten hem op heterdaad toen hij een deur van de auto van de vrouw had opengebroken. De politie hield de 35-jarige man aan. Hij zit nog vast, laat de politie dinsdag weten.De Nederlandse politie had eerder al Pokémon Go-spelers opgeroepen hun ogen en oren open te houden voor verdachte situaties. In hun zoektocht naar de figuurtjes is de spelers gevraagd verdachte situaties te melden via 112. De politie denkt daarbij aan het noteren van kentekens van verdachte auto's of een signalement van een verdacht persoon. (ANP)