Pol Hauspie, voormalig topman van Lernout & Hauspie, is veroordeeld in een nevendossier van het L&H-proces. Hij krijgt 18 maanden voorwaardelijke celstraf, een boete van 2500 euro en hij zal miljoenen moeten terugbetalen aan gedupeerden.

Dat staat te lezen op de site van De Tijd. Pol Hauspie is veroordeeld voor het misbruiken van het vertrouwen van beleggers in het dossier rond The Lerning Kernel (TLK) en Document Management Partners (DLP). Die bedrijven haalden geld op bij privé-investeerders, waarmee vervolgens licenties werden gekocht op L&H-technologie. Beleggers zouden 100 procent rendement krijgen op twee jaar, maar omdat L&H in de problemen raakte, gebeurde dat nooit. Hauspie wordt door de rechtbank beschouwd als het brein achter de constructie.

Het zwaarste onderdeel van de straf is waarschijnlijk niet de boete of de voorwaardelijke celstraf, maar de schadevergoeding die Hauspie zal moeten betalen. Het gaat alles samen om miljoenen euro's. Hauspie gaat in elk geval in beroep.

Pol Hauspie, voormalig topman van Lernout & Hauspie, is veroordeeld in een nevendossier van het L&H-proces. Hij krijgt 18 maanden voorwaardelijke celstraf, een boete van 2500 euro en hij zal miljoenen moeten terugbetalen aan gedupeerden. Dat staat te lezen op de site van De Tijd. Pol Hauspie is veroordeeld voor het misbruiken van het vertrouwen van beleggers in het dossier rond The Lerning Kernel (TLK) en Document Management Partners (DLP). Die bedrijven haalden geld op bij privé-investeerders, waarmee vervolgens licenties werden gekocht op L&H-technologie. Beleggers zouden 100 procent rendement krijgen op twee jaar, maar omdat L&H in de problemen raakte, gebeurde dat nooit. Hauspie wordt door de rechtbank beschouwd als het brein achter de constructie. Het zwaarste onderdeel van de straf is waarschijnlijk niet de boete of de voorwaardelijke celstraf, maar de schadevergoeding die Hauspie zal moeten betalen. Het gaat alles samen om miljoenen euro's. Hauspie gaat in elk geval in beroep.