De raadkamer van Ieper heeft Pol Hauspie, voormalig topman van het spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie, opnieuw doorverwezen naar de correctionele rechtbank in Ieper.

Hauspie moet zich samen met twee anderen verantwoorden voor koersmanipulatie, emissiebedrog en een poging tot oplichting bij een kapitaalverhoging van 93 miljoen Amerikaanse dollar (ruim 63 miljoen euro) die het investeringsfonds FLV Fund doorvoerde.

Naast Hauspie, die vorige week door de Ieperse rechter veroordeeld werd tot 18 maanden cel met uitstel voor misbruik van vertrouwen van 122 beleggers, werden ook de vroegere algemeen directeur van het durfkapitaalfonds FLV Fund, Philip Vermeulen, en de Koreaan Seo Chu Chul naar de strafrechter doorverwezen.

FLV Fund is een investeringsfonds dat in de marge van de Ieperse spraaktechnologiegroep Lernout & Hauspie werd opgericht. FLV Fund trok in mei 2000 naar Korea op zoek naar bijkomende investeerders. Dat mislukte echter en het fonds ging in vereffening.

De beklaagden moeten zich nu verantwoorden, omdat ze een aantal beleggers zouden hebben bedrogen bij een kapitaalverhoging van 93 miljoen Amerikaanse dollar die FLV Fund doorvoerde.

De verdediging vroeg om bijkomende onderzoeksdaden, maar die werden door de raadkamer afgewezen. Ook stelde de verdediging zich de vraag waarom het dossier afgesplitst werd van de zaak die in Gent werd behandeld.

Bron: Belga

De raadkamer van Ieper heeft Pol Hauspie, voormalig topman van het spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie, opnieuw doorverwezen naar de correctionele rechtbank in Ieper. Hauspie moet zich samen met twee anderen verantwoorden voor koersmanipulatie, emissiebedrog en een poging tot oplichting bij een kapitaalverhoging van 93 miljoen Amerikaanse dollar (ruim 63 miljoen euro) die het investeringsfonds FLV Fund doorvoerde. Naast Hauspie, die vorige week door de Ieperse rechter veroordeeld werd tot 18 maanden cel met uitstel voor misbruik van vertrouwen van 122 beleggers, werden ook de vroegere algemeen directeur van het durfkapitaalfonds FLV Fund, Philip Vermeulen, en de Koreaan Seo Chu Chul naar de strafrechter doorverwezen. FLV Fund is een investeringsfonds dat in de marge van de Ieperse spraaktechnologiegroep Lernout & Hauspie werd opgericht. FLV Fund trok in mei 2000 naar Korea op zoek naar bijkomende investeerders. Dat mislukte echter en het fonds ging in vereffening. De beklaagden moeten zich nu verantwoorden, omdat ze een aantal beleggers zouden hebben bedrogen bij een kapitaalverhoging van 93 miljoen Amerikaanse dollar die FLV Fund doorvoerde. De verdediging vroeg om bijkomende onderzoeksdaden, maar die werden door de raadkamer afgewezen. Ook stelde de verdediging zich de vraag waarom het dossier afgesplitst werd van de zaak die in Gent werd behandeld. Bron: Belga