De lokale en federale politie krijgen vrij en kosteloos toegang tot de beelden van de bewakingscamera's die op het netwerk van de openbare vervoersmaatschappijen en op de nucleaire sites geplaatst zijn.

De ministerraad heeft daarvoor vrijdag een wetsontwerp goedgekeurd. De maatregel was al aangekondigd na het indicent waarbij een MIVB-controleur om het leven kwam.

Over de voorwaarden en modaliteiten van de vrije toegang moet een en ander nog in een kb worden gegoten. Het gaat om de maximale duur voor het bekijken van de beelden en om de draagwijdte van de verantwoordelijkheid van de overheid. De technische aspecten worden in een samenwerkingsprotocol tussen de verschillende betrokken partijen gegoten.

Bron: Belga

De lokale en federale politie krijgen vrij en kosteloos toegang tot de beelden van de bewakingscamera's die op het netwerk van de openbare vervoersmaatschappijen en op de nucleaire sites geplaatst zijn. De ministerraad heeft daarvoor vrijdag een wetsontwerp goedgekeurd. De maatregel was al aangekondigd na het indicent waarbij een MIVB-controleur om het leven kwam. Over de voorwaarden en modaliteiten van de vrije toegang moet een en ander nog in een kb worden gegoten. Het gaat om de maximale duur voor het bekijken van de beelden en om de draagwijdte van de verantwoordelijkheid van de overheid. De technische aspecten worden in een samenwerkingsprotocol tussen de verschillende betrokken partijen gegoten.Bron: Belga