In Maastricht wil de politie het gsm-verkeer tussen drugskoeriers gaan storen. Het bericht stond te lezen in een aantal Nederlands Limburgse kranten en is bevestigd door een woordvoerder van de politie.

Burgemeester van Maastricht, Gerd Leers, wil over de kwestie een gesprek met Ernst Hirsch Ballin, de Nederlandse minister van Justitie. Hij wil nagaan of het storen van het telefoonverkeer juridisch én technisch mogelijk is. Zo is het ons nog volstrekt onduidelijk hoe het gsm-verkeer van een selecte groep kan verstoord worden, zonder dat dat een invloed kan hebben op andere gsm-gesprekken.

In Maastricht wil de politie het gsm-verkeer tussen drugskoeriers gaan storen. Het bericht stond te lezen in een aantal Nederlands Limburgse kranten en is bevestigd door een woordvoerder van de politie. Burgemeester van Maastricht, Gerd Leers, wil over de kwestie een gesprek met Ernst Hirsch Ballin, de Nederlandse minister van Justitie. Hij wil nagaan of het storen van het telefoonverkeer juridisch én technisch mogelijk is. Zo is het ons nog volstrekt onduidelijk hoe het gsm-verkeer van een selecte groep kan verstoord worden, zonder dat dat een invloed kan hebben op andere gsm-gesprekken.