Kamerlid Roel Deseyn (CD&V) pleit voor een verbetering van Police-on-web, schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad donderdag.

Per dag gebeuren maar zestien aangiftes via het webplatform. Dat zouden er volgens de CD&V'er veel meer kunnen zijn. "De fel bevraagde politie zou veel efficiënter kunnen werken, wanneer deze online dienstverlening fors wordt uitgebreid". Budgettaire beperking staan voorlopig een uitbreiding van Police-on-web in de weg, liet minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) echter weten op vragen van Deseyn.

"Voor mij is de logica zoek", reageert Deseyn. "Net Jan Jambon vraagt op regeringsniveau regelmatig extra geld bij voor de politie, omdat er agenten te weinig zijn en er altijd maar taken bijkomen. Maak dan Police-on-web efficiënter én breid het uit. Je zou er net enorm veel geld door besparen en politiecapaciteit door kunnen vrijmaken". (Belga/WK)

Kamerlid Roel Deseyn (CD&V) pleit voor een verbetering van Police-on-web, schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad donderdag.Per dag gebeuren maar zestien aangiftes via het webplatform. Dat zouden er volgens de CD&V'er veel meer kunnen zijn. "De fel bevraagde politie zou veel efficiënter kunnen werken, wanneer deze online dienstverlening fors wordt uitgebreid". Budgettaire beperking staan voorlopig een uitbreiding van Police-on-web in de weg, liet minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) echter weten op vragen van Deseyn. "Voor mij is de logica zoek", reageert Deseyn. "Net Jan Jambon vraagt op regeringsniveau regelmatig extra geld bij voor de politie, omdat er agenten te weinig zijn en er altijd maar taken bijkomen. Maak dan Police-on-web efficiënter én breid het uit. Je zou er net enorm veel geld door besparen en politiecapaciteit door kunnen vrijmaken". (Belga/WK)