De politie rolt een nieuwe portaalsite uit waarin de 195 websites van de lokale politiezones geïntegreerd worden. Marc Alen, adjunct-secretaris van de Vaste Commissie van de Lokale Politie, stelde het project voor op de afgelopen Infopol-beurs in Kortrijk. "De websites van de lokale politiezones waren een grote kakofonie als gevolg van een verspreiding van middelen, een ontbreken aan coördinatie, een spreiding van kennis én verschillende technische en functionele platformen. Dat is echt niet duidelijk voor de burger", legde Alen uit.

In de zoektocht naar een onderliggend cms-platform werden Wordpress, het Belgische Drupal en het eveneens Belgische Joomla weerhouden, waarbij deze laatste het haalde. "We zijn met Joomla gaan proefdraaien vanaf versie 1.011. Met het 'Police On Web' project zijn we met 5 pilootzones van start gegaan met Release Candidate 1 van Joomla 1.5. De Belgische politie was daarbij proefpartner van deze open source community", aldus een enthousiaste Alen.

Ondertussen werden door de politie speciale extensies ontwikkeld voor onder meer de meertaligheid. Vanuit die extra modules en extensies is zelfs een bijna compleet nieuwe 'motor' voor het Joomla-platform gegroeid, die luistert naar de naam Nooku. "We dragen dus echt bij aan de open source gemeenschap en investeren in het Joomla-cms. De mogelijkheid bestaat zelfs dat Nooku uiteindelijk uitgroeit tot versie 2.0 van Joomla", besluit Marc Alen.

Momenteel zijn er al 143 lokale websites op het platform aangesloten. De bedoeling is om aan de hand van een nieuwe template één duidelijk herkenbare 'huisstijl' toe te kennen aan de verschillende sites.

Lees meer over it bij de politie en hulpdiensten in ons dossier in Data News.

De politie rolt een nieuwe portaalsite uit waarin de 195 websites van de lokale politiezones geïntegreerd worden. Marc Alen, adjunct-secretaris van de Vaste Commissie van de Lokale Politie, stelde het project voor op de afgelopen Infopol-beurs in Kortrijk. "De websites van de lokale politiezones waren een grote kakofonie als gevolg van een verspreiding van middelen, een ontbreken aan coördinatie, een spreiding van kennis én verschillende technische en functionele platformen. Dat is echt niet duidelijk voor de burger", legde Alen uit. In de zoektocht naar een onderliggend cms-platform werden Wordpress, het Belgische Drupal en het eveneens Belgische Joomla weerhouden, waarbij deze laatste het haalde. "We zijn met Joomla gaan proefdraaien vanaf versie 1.011. Met het 'Police On Web' project zijn we met 5 pilootzones van start gegaan met Release Candidate 1 van Joomla 1.5. De Belgische politie was daarbij proefpartner van deze open source community", aldus een enthousiaste Alen. Ondertussen werden door de politie speciale extensies ontwikkeld voor onder meer de meertaligheid. Vanuit die extra modules en extensies is zelfs een bijna compleet nieuwe 'motor' voor het Joomla-platform gegroeid, die luistert naar de naam Nooku. "We dragen dus echt bij aan de open source gemeenschap en investeren in het Joomla-cms. De mogelijkheid bestaat zelfs dat Nooku uiteindelijk uitgroeit tot versie 2.0 van Joomla", besluit Marc Alen. Momenteel zijn er al 143 lokale websites op het platform aangesloten. De bedoeling is om aan de hand van een nieuwe template één duidelijk herkenbare 'huisstijl' toe te kennen aan de verschillende sites. Lees meer over it bij de politie en hulpdiensten in ons dossier in Data News.