Neil Young heeft nog eens een fameuze hit te pakken. Deze keer niet met een song, wel met een ecosysteem voor muziek: PonoMusic, een nieuwe extensie, een muziekwinkel en een muziekspeler.

De PonoPlayer is Youngs eigen variant op de mp3-speler. Op deze driehoekige drager (met een opslagcapaciteit van 128 GB, goed voor 1.000 à 2.000 platen en uitbreidbaar met een SD-kaartje) kan muziek gestockeerd worden in het Pono-formaat, wat volgens de Canadees een pak kwalitatiever is dan een mp3-bestand. Bij Pono hoort ook een muziekwinkel: PonoMusic.

Young begon dinsdag (11 maart) geld in te zamelen voor PonoMusic via Kickstarter. Het beoogde bedrag van 800.000 dollar werd in één dag tijd al ruimschoots overschreden. De teller staat op het moment van schrijven op 1,4 miljoen dollar. Met nog 34 dagen op de klok, zou Young het Kickstarter-record van Pebble (10,3 miljoen dollar) wel eens naar de kroon kunnen steken.

De basic PonoPlayer van 200 dollar (waar honderd exemplaren van beschikbaar waren) was meteen de deur uit. Ook het gelimiteerde, door Young gesigneerde model van 400 dollar is niet meer verkrijgbaar.

Wel nog in de aanbieding: een exemplaar van 300 dollar (in het zwart en in het geel) en speciale edities van 400 dollar (met lasergegraveerde handtekeningen van muzikale grootheden als Pearl Jam, Beck, Foo Fighters en Arcade Fire, de twee favoriete albums van deze artiesten en een extra beschermhoesje).

De muziekspelers worden vanaf oktober dit jaar geleverd.

Neil Young heeft nog eens een fameuze hit te pakken. Deze keer niet met een song, wel met een ecosysteem voor muziek: PonoMusic, een nieuwe extensie, een muziekwinkel en een muziekspeler. De PonoPlayer is Youngs eigen variant op de mp3-speler. Op deze driehoekige drager (met een opslagcapaciteit van 128 GB, goed voor 1.000 à 2.000 platen en uitbreidbaar met een SD-kaartje) kan muziek gestockeerd worden in het Pono-formaat, wat volgens de Canadees een pak kwalitatiever is dan een mp3-bestand. Bij Pono hoort ook een muziekwinkel: PonoMusic. Young begon dinsdag (11 maart) geld in te zamelen voor PonoMusic via Kickstarter. Het beoogde bedrag van 800.000 dollar werd in één dag tijd al ruimschoots overschreden. De teller staat op het moment van schrijven op 1,4 miljoen dollar. Met nog 34 dagen op de klok, zou Young het Kickstarter-record van Pebble (10,3 miljoen dollar) wel eens naar de kroon kunnen steken. De basic PonoPlayer van 200 dollar (waar honderd exemplaren van beschikbaar waren) was meteen de deur uit. Ook het gelimiteerde, door Young gesigneerde model van 400 dollar is niet meer verkrijgbaar. Wel nog in de aanbieding: een exemplaar van 300 dollar (in het zwart en in het geel) en speciale edities van 400 dollar (met lasergegraveerde handtekeningen van muzikale grootheden als Pearl Jam, Beck, Foo Fighters en Arcade Fire, de twee favoriete albums van deze artiesten en een extra beschermhoesje). De muziekspelers worden vanaf oktober dit jaar geleverd.