Comarch Capital Group mag dan wel minder bekend in de oren klinken: het bedrijf is wel al meer dan 10 jaar actief in de Benelux-regio. Met succes, getuige klantenreferenties als Ergo Insurance, ING, Delta Lloyd Life, KPN en Base. Recent werd nog Brussels Airlines aan dat lijstje toegevoegd, dat voor de uitbouw van het nieuwe Loop-loyaliteitsprogramma kwam aankloppen bij Comarch.

"We zijn een challenger, maar trekken wel volop de kaart van innovatie", verklaart Wojciech Pawlus, country manager Comarch Benelux, de groeiende interesse in het bedrijf. Comarch telt verspreid over 71 kantoren in 24 landen zo'n 5.030 werknemers waarvan een duizendtal aan onderzoek en ontwikkeling doet in voornamelijk Krakau, Grenoble en München. "10 procent van onze omzet investeren we in R&D. Gemiddeld is dat 5 procent bij soortgelijke bedrijven als het onze", weet Pawlus.

Comarch is genoteerd op de beurs van Warschau en realiseerde in boekjaar 2014 een omzet van 244 miljoen. "Meer dan de helft van onze omzet wordt buiten Polen gehaald. Duitsland is onze tweede grootste markt, maar de Benelux-regio staat al op nummer 3. Het is onze ambitie om - ondanks het kleinere GDP - die plaats te behouden", zegt Pawlus. Een haalbare kaart volgens de country manager omdat ons land veel hoofdkwartieren van belangrijke internationale spelers telt. Ook het goeie onderwijs, de sterke universitaire opleidingen en de talenkennis ziet Pawlus als belangrijke pluspunten van onze regio.

Het Benelux-hoofdkwartier van Comarch zit in Brussel, met bijkantoren in Luxemburg en Nederland. In 2014 draaide Comarch Benelux een omzet van 13,9 miljoen euro. In 2015 was dat al 15,3 miljoen, waarbij het laatste kwartaal nog moet toegevoegd worden. In ons land telt het bedrijf een 25-tal werknemers: een aantal dat Pawlus op middellange termijn wil verdubbelen. It-oplossingen voor telecom, de bank- en verzekeringssector en 'loyalty'-softwareoplossingen voor onder meer de reissector blijven de belangrijkste focusgebieden. Comarch heeft trouwens ook eigen datacenters, waarvan de dichtstbijzijnde in Lille en Luxemburg. "Belgische klanten zien dat niet als een probleem. Zo lang de data maar in Europa blijft, zijn zij tevreden", aldus nog de country manager.

Comarch Capital Group mag dan wel minder bekend in de oren klinken: het bedrijf is wel al meer dan 10 jaar actief in de Benelux-regio. Met succes, getuige klantenreferenties als Ergo Insurance, ING, Delta Lloyd Life, KPN en Base. Recent werd nog Brussels Airlines aan dat lijstje toegevoegd, dat voor de uitbouw van het nieuwe Loop-loyaliteitsprogramma kwam aankloppen bij Comarch."We zijn een challenger, maar trekken wel volop de kaart van innovatie", verklaart Wojciech Pawlus, country manager Comarch Benelux, de groeiende interesse in het bedrijf. Comarch telt verspreid over 71 kantoren in 24 landen zo'n 5.030 werknemers waarvan een duizendtal aan onderzoek en ontwikkeling doet in voornamelijk Krakau, Grenoble en München. "10 procent van onze omzet investeren we in R&D. Gemiddeld is dat 5 procent bij soortgelijke bedrijven als het onze", weet Pawlus.Comarch is genoteerd op de beurs van Warschau en realiseerde in boekjaar 2014 een omzet van 244 miljoen. "Meer dan de helft van onze omzet wordt buiten Polen gehaald. Duitsland is onze tweede grootste markt, maar de Benelux-regio staat al op nummer 3. Het is onze ambitie om - ondanks het kleinere GDP - die plaats te behouden", zegt Pawlus. Een haalbare kaart volgens de country manager omdat ons land veel hoofdkwartieren van belangrijke internationale spelers telt. Ook het goeie onderwijs, de sterke universitaire opleidingen en de talenkennis ziet Pawlus als belangrijke pluspunten van onze regio.Het Benelux-hoofdkwartier van Comarch zit in Brussel, met bijkantoren in Luxemburg en Nederland. In 2014 draaide Comarch Benelux een omzet van 13,9 miljoen euro. In 2015 was dat al 15,3 miljoen, waarbij het laatste kwartaal nog moet toegevoegd worden. In ons land telt het bedrijf een 25-tal werknemers: een aantal dat Pawlus op middellange termijn wil verdubbelen. It-oplossingen voor telecom, de bank- en verzekeringssector en 'loyalty'-softwareoplossingen voor onder meer de reissector blijven de belangrijkste focusgebieden. Comarch heeft trouwens ook eigen datacenters, waarvan de dichtstbijzijnde in Lille en Luxemburg. "Belgische klanten zien dat niet als een probleem. Zo lang de data maar in Europa blijft, zijn zij tevreden", aldus nog de country manager.