Populaire app Houseparty ontkent hacks en looft beloning uit

Samen op Houseparty nu we niet samen kunnen zijn
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

De videochatapp Houseparty, die de laatste weken erg populair is nu veel mensen binnen moeten blijven, ontkent dat hackers gebruik kunnen maken van het programma. Het bedrijf achter de app ziet er een lastercampagne in.

Houseparty zegt dat er sprake is van een “betaalde lastercampagne”. Daarom loven de makers van de app nu zelf een beloning van 1 miljoen dollar (900.000 euro) uit voor mensen die bewijs hebben voor zo’n campagne. Meerdere gebruikers linkten de afgelopen dagen op sociale media de app aan problemen die ze ondervinden met andere diensten. Door Houseparty hadden ze ineens geen toegang meer tot Netflix, Spotify en internetbankieren. Het leidde tot speculaties dat er meer aan de hand was. Sommige gebruikers dachten in de richting van bewuste sabotage om het gebruik van Houseparty verder te simuleren. Anderen beschuldigden Houseparty zelfs openlijk dat de app bewust accountgegevens van Netflix en andere streamingdiensten steelt en/of deelt met anderen.

Houseparty is die geruchten duidelijk beu en laat nu in een reactie weten dat “alle accounts veilig zijn. De dienst is beveiligd, is nooit gekraakt en verzamelt geen wachtwoorden voor andere diensten.”

Gebruikers van Houseparty kunnen met acht mensen tegelijk beeldbellen in een groep en daar spelletjes met elkaar spelen. Daarnaast kunnen gebruikers elkaar facemails (videoboodschappen) sturen. In de afgelopen weken heeft Houseparty er wereldwijd miljoenen gebruikers bijgekregen. Ook in België wordt de app veel gebruikt; vooral door de schoolgaande jeugd die momenteel hoofdzakelijk thuis zit. Houseparty is sinds juni vorig jaar in handen van Epic Games, de maker van de game Fortnite.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content