De Roemeense equivalent van telecomregulator BIPT, ANRCTI, heeft een consortium met onder meer het Belgische Porthus aangeduid voor de implementatie van een centrale database voor nummeroverdraagbaarheid.

De aanbesteding werd gegund aan een consortium onder leiding van de Roemeense it-dienstenleverancier UTI Systems. Ook on-demand-sofwarespecialist Porthus en Microsoft maken er deel van uit. De opdracht bestaat erin om "alle nodige software en hardware te voorzien voor het opzetten en operationeel brengen van een informatiesysteem dat de invoering en het beheer van nummeroverdraagbaarheid in Roemenië ondersteunt."

Porthus levert daarvoor de eigen oplossing Porthus.net Number Portability, die het ook al in België en Oman implementeerde. Het project zal binnen 6 maanden worden afgerond. Nog in het eerste kwartaal van volgend jaar zou het systeem draaiende moeten zijn. Vanaf dan zullen alle Roemeense telco's de dienst van nummeroverdraagbaarheid kunnen aanbieden.

De Roemeense equivalent van telecomregulator BIPT, ANRCTI, heeft een consortium met onder meer het Belgische Porthus aangeduid voor de implementatie van een centrale database voor nummeroverdraagbaarheid. De aanbesteding werd gegund aan een consortium onder leiding van de Roemeense it-dienstenleverancier UTI Systems. Ook on-demand-sofwarespecialist Porthus en Microsoft maken er deel van uit. De opdracht bestaat erin om "alle nodige software en hardware te voorzien voor het opzetten en operationeel brengen van een informatiesysteem dat de invoering en het beheer van nummeroverdraagbaarheid in Roemenië ondersteunt." Porthus levert daarvoor de eigen oplossing Porthus.net Number Portability, die het ook al in België en Oman implementeerde. Het project zal binnen 6 maanden worden afgerond. Nog in het eerste kwartaal van volgend jaar zou het systeem draaiende moeten zijn. Vanaf dan zullen alle Roemeense telco's de dienst van nummeroverdraagbaarheid kunnen aanbieden.