Het ziet er naar uit dat Icann deze week zijn goedkeuring gaat geven voor een internetachtervoegsel dat door velen wordt afgedaan als 'het meest zinloze top level domein ooit', namelijk .post.

De WereldpostUnie (Universal Postal Union), een organisatie die is opgericht in 1874 en die deel uitmaakt van de Verenigde Naties, is vragende partij voor de suffix. Alle landen die beschikken over een georganiseerde postdienst, zijn vertegenwoordigd binnen de UPU.

Ceo Rod Beckstrom van Icann doet de komst van .post af als 'een belangrijke stap in de verdere groei van het domeinnaamsysteem', maar velen denken daar anders over. Op de Icann-meeting, die deze week plaatsvindt in Seoul, klinkt het dat .post een doodgeboren kind zal zijn. Want waarvoor zou het achtervoegsel eigenlijk juist gebruikt worden?

Bovendien zou .post wel eens een gevaarlijke TLD kunnen worden, omdat cybercriminelen de suffix zullen misbruiken voor phishing-activiteiten. Pas dus op wanneer je in de toekomst een 'officiele' boodschap in de mailbox krijgt van een of andere postdienst...

Het ziet er naar uit dat Icann deze week zijn goedkeuring gaat geven voor een internetachtervoegsel dat door velen wordt afgedaan als 'het meest zinloze top level domein ooit', namelijk .post. De WereldpostUnie (Universal Postal Union), een organisatie die is opgericht in 1874 en die deel uitmaakt van de Verenigde Naties, is vragende partij voor de suffix. Alle landen die beschikken over een georganiseerde postdienst, zijn vertegenwoordigd binnen de UPU. Ceo Rod Beckstrom van Icann doet de komst van .post af als 'een belangrijke stap in de verdere groei van het domeinnaamsysteem', maar velen denken daar anders over. Op de Icann-meeting, die deze week plaatsvindt in Seoul, klinkt het dat .post een doodgeboren kind zal zijn. Want waarvoor zou het achtervoegsel eigenlijk juist gebruikt worden? Bovendien zou .post wel eens een gevaarlijke TLD kunnen worden, omdat cybercriminelen de suffix zullen misbruiken voor phishing-activiteiten. Pas dus op wanneer je in de toekomst een 'officiele' boodschap in de mailbox krijgt van een of andere postdienst...