Een postduif is nog steeds sneller dan een ADSL-breedbandverbinding. Dat blijkt uit een test van een Zuid-Afrikaanse it-bedrijf uit Durban. Dat wilde vooral de trage snelheid van de lijn aantonen.

De 11-maanden oude duif 'Winston' werd uitgestuurd met een 4 GB geheugenstaafje naar een kantoor op 90km afstand. Tegelijk werd het bestand via breedband verstuurd. Er waren duidelijke regels. Winston kreeg geen speciaal vogelzaad gevoerd en ook de aanvoer van katten was uit den boze. Winston vloog de usb-stick over in iets meer dan een uur. Over de ADSL-verbinding was toen amper 4 procent van het bestand doorgesluisd. Uiteindelijk waren de gegevens pas na twee uur ter plaatse. Winston overvleugelde met gemak de communicatietechnologie.

Honderden Zuid-Afrikanen volgden de race via Facebook of Twitter. De nationale operator Telekom zei uiteraard dat het hun schuld niet was dat de breedbandverbinding te traag is. Zuid-Afrika hoopt op betere verbindingen dank zij drie nieuwe glasvezellijnen langs de kust van Afrika.

Een postduif is nog steeds sneller dan een ADSL-breedbandverbinding. Dat blijkt uit een test van een Zuid-Afrikaanse it-bedrijf uit Durban. Dat wilde vooral de trage snelheid van de lijn aantonen. De 11-maanden oude duif 'Winston' werd uitgestuurd met een 4 GB geheugenstaafje naar een kantoor op 90km afstand. Tegelijk werd het bestand via breedband verstuurd. Er waren duidelijke regels. Winston kreeg geen speciaal vogelzaad gevoerd en ook de aanvoer van katten was uit den boze. Winston vloog de usb-stick over in iets meer dan een uur. Over de ADSL-verbinding was toen amper 4 procent van het bestand doorgesluisd. Uiteindelijk waren de gegevens pas na twee uur ter plaatse. Winston overvleugelde met gemak de communicatietechnologie. Honderden Zuid-Afrikanen volgden de race via Facebook of Twitter. De nationale operator Telekom zei uiteraard dat het hun schuld niet was dat de breedbandverbinding te traag is. Zuid-Afrika hoopt op betere verbindingen dank zij drie nieuwe glasvezellijnen langs de kust van Afrika.