De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft 125.000 dollar neergelegd voor een 3D-voedselprinter die astronauten maaltijden kan voorschotelen tijdens ruimtereizen. In de cartridges voor de printer kunnen ingrediënten in poedervorm (suiker, proteïnen, koolhydraten...) verwerkt worden. De printer zou meerdere gerechten kunnen produceren.

Op korte termijn gaat men er pizza mee proberen afdrukken. Uit de printer zal een gebakken laag deeg komen, waar een mengsel van tomatenpoeder, olie en water overheen wordt gedaan.

Anjan Contractor, uitvinder van de voedselprinter, denkt dat elke keuken binnen afzienbare tijd over een 3D-printer beschikt. Hij gelooft ook dat het apparaat gebruikt kan worden om voedseltekorten in de wereld tegen te gaan.

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft 125.000 dollar neergelegd voor een 3D-voedselprinter die astronauten maaltijden kan voorschotelen tijdens ruimtereizen. In de cartridges voor de printer kunnen ingrediënten in poedervorm (suiker, proteïnen, koolhydraten...) verwerkt worden. De printer zou meerdere gerechten kunnen produceren. Op korte termijn gaat men er pizza mee proberen afdrukken. Uit de printer zal een gebakken laag deeg komen, waar een mengsel van tomatenpoeder, olie en water overheen wordt gedaan. Anjan Contractor, uitvinder van de voedselprinter, denkt dat elke keuken binnen afzienbare tijd over een 3D-printer beschikt. Hij gelooft ook dat het apparaat gebruikt kan worden om voedseltekorten in de wereld tegen te gaan.