Na er al twee belangrijke contracten binnengehaald te hebben, voor laptops (HP) en multifunctionals (Xerox), wint Systemat nu ook de (kleuren- en monochrome) printerdeals bij de Federale Opdrachtencentrale (FOR-CMS).

De printers zullen van Lexmark zijn. Het contract is goed voor drie miljoen euro voor drie jaar en omvat ook onderhoudsdiensten. De verschillende federale overheidsdiensten (Rekenhof, Raad van Staten, de FOD's, ...) kunnen vrij de formule van hun voorkeur hanteren: aankoop van printers, leasing of een Flexiprint-contract (prijs per pagina).

Om een idee te geven van de omvang van de opdracht: in 2008 werden 1400 zwart-witprinters en 250 kleurenprinters besteld via de FOR-CMS. "2009 was voor ons een slecht jaar voor wat de uitrol van hardware betreft. De omzet die we op dat vlak draaiden, zakte met 17 procent", stelt Bernard-Lescot, gedelegeerd bestuurder van Systemat. "De contracten die wij recentelijk hebben binnengerijfd bij de Europese Commissie en de FOR-CMS garanderen ons een omzet van zowat 15 à 16 miljoen euro per jaar vanaf komend jaar. Dat is met andere woorden een beetje beter dan de daling in 2009. We zouden in 2010 toch weer het niveau van 2008 moeten halen."

Na er al twee belangrijke contracten binnengehaald te hebben, voor laptops (HP) en multifunctionals (Xerox), wint Systemat nu ook de (kleuren- en monochrome) printerdeals bij de Federale Opdrachtencentrale (FOR-CMS). De printers zullen van Lexmark zijn. Het contract is goed voor drie miljoen euro voor drie jaar en omvat ook onderhoudsdiensten. De verschillende federale overheidsdiensten (Rekenhof, Raad van Staten, de FOD's, ...) kunnen vrij de formule van hun voorkeur hanteren: aankoop van printers, leasing of een Flexiprint-contract (prijs per pagina). Om een idee te geven van de omvang van de opdracht: in 2008 werden 1400 zwart-witprinters en 250 kleurenprinters besteld via de FOR-CMS. "2009 was voor ons een slecht jaar voor wat de uitrol van hardware betreft. De omzet die we op dat vlak draaiden, zakte met 17 procent", stelt Bernard-Lescot, gedelegeerd bestuurder van Systemat. "De contracten die wij recentelijk hebben binnengerijfd bij de Europese Commissie en de FOR-CMS garanderen ons een omzet van zowat 15 à 16 miljoen euro per jaar vanaf komend jaar. Dat is met andere woorden een beetje beter dan de daling in 2009. We zouden in 2010 toch weer het niveau van 2008 moeten halen."