De procedure voor de aanbesteding van het netwerk van de Nationale Loterij, goed voor zowat 100 miljoen euro, is begin deze maand stopgezet. Over twee weken volgt een nieuwe offerte-aanvraag.

De timing voor de toekenning van het contract zou niet in het gedrang komen. Dat is nog steeds voorzien voor eind dit jaar. Het gaat om één van de grootste offertes van het jaar, goed voor 100 miljoen euro.

De Nationale Lotterij gaat voluit voor een dienstenmodel en een hosted model. Die mogelijkheid was ook voorzien in de jongte offerte-aanvraag maar daarnaast was ook een oplossing gevraagd voor een klassiek model waarbij de infrastructuur, hard en software eigendom worden van de Nationale Loterij. Die optie vervalt dus.

De huidige leverancier is Belgacom. Mogelijke concurrenten zijn Telenet, Tecteo-Voo en Syntigo (NMBS). Het nieuwe contract gaat over een periode van 7 jaar.

De procedure voor de aanbesteding van het netwerk van de Nationale Loterij, goed voor zowat 100 miljoen euro, is begin deze maand stopgezet. Over twee weken volgt een nieuwe offerte-aanvraag.De timing voor de toekenning van het contract zou niet in het gedrang komen. Dat is nog steeds voorzien voor eind dit jaar. Het gaat om één van de grootste offertes van het jaar, goed voor 100 miljoen euro. De Nationale Lotterij gaat voluit voor een dienstenmodel en een hosted model. Die mogelijkheid was ook voorzien in de jongte offerte-aanvraag maar daarnaast was ook een oplossing gevraagd voor een klassiek model waarbij de infrastructuur, hard en software eigendom worden van de Nationale Loterij. Die optie vervalt dus.De huidige leverancier is Belgacom. Mogelijke concurrenten zijn Telenet, Tecteo-Voo en Syntigo (NMBS). Het nieuwe contract gaat over een periode van 7 jaar.