Na maanden radiostilte en blokkering de aanbesteding van het CyberClasse-project, bleek de reanimatie van de procedure eind december een feit, althans voor wat de pc's betreft. Cyberclasse moet de Franstalige scholen in land nieuwe ict-apparatuur leveren.

Deze zomer kende het CyberClasse-project een stevig 'incident de parcours'. Om [tal van redenen] werden de 5 kandidaten voor de aanbesteding - Systemat, Econocom, ComputerLand, Priminfo en Getronics - teruggestuurd naar hun rekenmachientjes en werkbankjes.

Op 13 december, na de mening gehoord te hebben van experts terzake en na (zegt men) een herziening van de eigen tekst, presenteerde Marc Tarabella een nota aan regering van de Franse Gemeenschap. Tarabella, minister van Jeugd, werd op het dossier geplaatst in plaats van Marie Arena. De nota werd door z'n collega's goedgekeurd en voorziet een 'onderhandelde procedure' zonder openbaarheid. Dat brengt dezelfde 5 kandidaten weer in beeld.

De gekozen procedure impliceert dat het lastenboek, dat op 21 december verstuurd werd, "geen substantiële wijzigingen heeft ondergaan", aldus het kabinet Tarabella. "Er werden slechts enkele preciseringen toegevoegd, die slaan op een paar woorden."

Eind januari moeten de offertes opnieuw worden ingediend. De duur van de aanbestedingsprocedures is momenteel moeilijk te evalueren. "De wens van de minister is dat de scholen ten laatste uitgerust worden bij de start van het nieuwe schooljaar", aldus het kabinet, "maar alles zal afhangen van de kwaliteit van de aanbestedingen, van het belang van onderhandelingen, van de eventuele nood aan extra details..."

Trouwens, in de komende weken zouden ook de andere luiken van het CyberClasse-project (helpdesk, netwerk, mobiel) moeten evolueren. Maar ook daar is het vertraging troef. Maar, zo klinkt het bij het ministerie, de prioriteit werd vrijwillig gegeven aan de pc's. "De andere onderdelen zouden binnenkort moeten toegewezen worden. Ze werden afgeremd omdat we niet wilden dat ze in het vaarwater van het pc-luik kwamen."

Na maanden radiostilte en blokkering de aanbesteding van het CyberClasse-project, bleek de reanimatie van de procedure eind december een feit, althans voor wat de pc's betreft. Cyberclasse moet de Franstalige scholen in land nieuwe ict-apparatuur leveren. Deze zomer kende het CyberClasse-project een stevig 'incident de parcours'. Om [tal van redenen] werden de 5 kandidaten voor de aanbesteding - Systemat, Econocom, ComputerLand, Priminfo en Getronics - teruggestuurd naar hun rekenmachientjes en werkbankjes. Op 13 december, na de mening gehoord te hebben van experts terzake en na (zegt men) een herziening van de eigen tekst, presenteerde Marc Tarabella een nota aan regering van de Franse Gemeenschap. Tarabella, minister van Jeugd, werd op het dossier geplaatst in plaats van Marie Arena. De nota werd door z'n collega's goedgekeurd en voorziet een 'onderhandelde procedure' zonder openbaarheid. Dat brengt dezelfde 5 kandidaten weer in beeld. De gekozen procedure impliceert dat het lastenboek, dat op 21 december verstuurd werd, "geen substantiële wijzigingen heeft ondergaan", aldus het kabinet Tarabella. "Er werden slechts enkele preciseringen toegevoegd, die slaan op een paar woorden." Eind januari moeten de offertes opnieuw worden ingediend. De duur van de aanbestedingsprocedures is momenteel moeilijk te evalueren. "De wens van de minister is dat de scholen ten laatste uitgerust worden bij de start van het nieuwe schooljaar", aldus het kabinet, "maar alles zal afhangen van de kwaliteit van de aanbestedingen, van het belang van onderhandelingen, van de eventuele nood aan extra details..." Trouwens, in de komende weken zouden ook de andere luiken van het CyberClasse-project (helpdesk, netwerk, mobiel) moeten evolueren. Maar ook daar is het vertraging troef. Maar, zo klinkt het bij het ministerie, de prioriteit werd vrijwillig gegeven aan de pc's. "De andere onderdelen zouden binnenkort moeten toegewezen worden. Ze werden afgeremd omdat we niet wilden dat ze in het vaarwater van het pc-luik kwamen."