De overname door Procera Networks van Vineyard Networks zorgt voor een verdere consolidatie in de markt voor network traffic management. Het Amerikaanse Procera Networks betaalt omgerekend 21,6 miljoen euro voor het kleine Canadese bedrijf.

Het in 2001 opgerichte beursgenoteerde Procera Networks uit Californië betaalt 12,6 miljoen Canadese dollars in cash en 15,4 miljoen in aandelen voor het kleine Canadese Vineyard Networks. Procera Networks specialiseert zich in policy enforcement services voor carriers en service providers. Het Canadese Vineyard Networks is vooral bekend om zijn deep-packet inspectionsoftware voor de bedrijvenmarkt.

Door de overname hoopt Procera Networks zijn positie in de bedrijvenmarkt te versterken. Bovendien kan het zijn dienstenaanbod voor carriers en isp's uitbreiden met software die internetverkeer op pakketniveau zal controleren. Carriers kunnen op die manier het internetverkeer van hun klanten controleren en regelen, bijvoorbeeld om bittorrentverkeer te vertragen of om contractueel afgesproken datalimieten op te leggen. Deep-packet inspectionsoftware kan ook worden gebruikt om malware te weren, of om een betaalmodel naargelang gebruik in te voeren. De software zou bijvoorbeeld consumenten meer kunnen laten betalen voor belastend internetverkeer zoals streaming video.

Procera zegt dat Vineyard Networks dit jaar tussen 4 en 5 miljoen Amerikaanse dollar zal toevoegen aan zijn omzet. Die bedroeg 44,4 miljoen dollar in 2011. Het op de NASDAQ genoteerde aandeel van Procera Networks reageerde nauwelijks op het overnamebericht. Het aandeel noteert momenteel tegen 18,05 dollar.

De overname door Procera Networks van Vineyard Networks zorgt voor een verdere consolidatie in de markt voor network traffic management. Het Amerikaanse Procera Networks betaalt omgerekend 21,6 miljoen euro voor het kleine Canadese bedrijf. Het in 2001 opgerichte beursgenoteerde Procera Networks uit Californië betaalt 12,6 miljoen Canadese dollars in cash en 15,4 miljoen in aandelen voor het kleine Canadese Vineyard Networks. Procera Networks specialiseert zich in policy enforcement services voor carriers en service providers. Het Canadese Vineyard Networks is vooral bekend om zijn deep-packet inspectionsoftware voor de bedrijvenmarkt. Door de overname hoopt Procera Networks zijn positie in de bedrijvenmarkt te versterken. Bovendien kan het zijn dienstenaanbod voor carriers en isp's uitbreiden met software die internetverkeer op pakketniveau zal controleren. Carriers kunnen op die manier het internetverkeer van hun klanten controleren en regelen, bijvoorbeeld om bittorrentverkeer te vertragen of om contractueel afgesproken datalimieten op te leggen. Deep-packet inspectionsoftware kan ook worden gebruikt om malware te weren, of om een betaalmodel naargelang gebruik in te voeren. De software zou bijvoorbeeld consumenten meer kunnen laten betalen voor belastend internetverkeer zoals streaming video. Procera zegt dat Vineyard Networks dit jaar tussen 4 en 5 miljoen Amerikaanse dollar zal toevoegen aan zijn omzet. Die bedroeg 44,4 miljoen dollar in 2011. Het op de NASDAQ genoteerde aandeel van Procera Networks reageerde nauwelijks op het overnamebericht. Het aandeel noteert momenteel tegen 18,05 dollar.