De Federale Politie heeft het Zaventemse Prodata Systems ingeschakeld voor de levering en het onderhoud van een 'internet mail gateway'. Die moet de politie op een veilige manier helpen e-mailen.

Het gaat om een contract van in totaal 1,36 miljoen euro (1 miljoen in een eerste fase). De internet mail gateway moet instaan voor een beveiligde manier van e-mailen. Daarvoor wordt een interconnectie uitgewerkt tussen het externe netwerk (internet via het overheidsnetwerk Fedman) en het interne politienetwerk HiLDE.

Prodata levert een systeem op basis van het Borderware (nu onderdeel van Watchguard) Security Platform for Email Security. Voorts zijn er firewalls van Check Point en Juniper, een ontdubbelde DNS caching-oplossing van Infoblox en een Intrusion Prevention System van ISS.

De oplossing moet in een eerste fase een belasting aankunnen van 20.000 mailboxen van interne gebruikers bij de politie. Dat kan uitgebreid worden tot 50.000. De politie rekent vandaag op gemidddeld 900.000 e-mailberichten (binnenkomend en uitgaand) per dag. Daarvan is tweederde spam.

De Federale Politie heeft het Zaventemse Prodata Systems ingeschakeld voor de levering en het onderhoud van een 'internet mail gateway'. Die moet de politie op een veilige manier helpen e-mailen. Het gaat om een contract van in totaal 1,36 miljoen euro (1 miljoen in een eerste fase). De internet mail gateway moet instaan voor een beveiligde manier van e-mailen. Daarvoor wordt een interconnectie uitgewerkt tussen het externe netwerk (internet via het overheidsnetwerk Fedman) en het interne politienetwerk HiLDE. Prodata levert een systeem op basis van het Borderware (nu onderdeel van Watchguard) Security Platform for Email Security. Voorts zijn er firewalls van Check Point en Juniper, een ontdubbelde DNS caching-oplossing van Infoblox en een Intrusion Prevention System van ISS. De oplossing moet in een eerste fase een belasting aankunnen van 20.000 mailboxen van interne gebruikers bij de politie. Dat kan uitgebreid worden tot 50.000. De politie rekent vandaag op gemidddeld 900.000 e-mailberichten (binnenkomend en uitgaand) per dag. Daarvan is tweederde spam.