Het Zaventemse Prodata Systems heeft een belangrijk raamcontract in de wacht gesleept bij de FOD Buitenlandse Zaken.

Het bedrijf levert zo'n 150 HP-servers met virtualisatiesoftware (VMware) voor de ambassades en consulaten, en de nodige diensten voor het beheer van de interne applicaties (onder meer voor visa en dies meer). Het gaat om een opdracht over 3 jaar, met een mogelijke verlenging. De waarde ervan bedraagt minstens 1 miljoen euro, maar kan oplopen tot 2 miljoen euro.

Voor Prodata Systems is het een strategische deal, zegt directeur Bart Carbonez. "Niet alleen door de omvang ervan. We moeten de servers immers internationaal uitrollen, in alle ambassades." Hoewel het bedrijf vestigingen heeft in Nederland en Luxemburg is binnen de opdracht vastgelegd dat dat van op afstand - vanuit Brussel - geconfigureerd en beheerd zal worden. "In de ambassades is het dus gewoon een kwestie van de server inpluggen." Net dat centrale beheer is trouwens een belangrijk verschil met het vorige contract. Ook toen werkte BuiZa trouwens al met (iets minder zware) HP-servers en met (iets minder) virtualisatie. Prodata Systems draait momenteel een omzet van 31 miljoen euro met ongeveer 100 mensen.

Het Zaventemse Prodata Systems heeft een belangrijk raamcontract in de wacht gesleept bij de FOD Buitenlandse Zaken. Het bedrijf levert zo'n 150 HP-servers met virtualisatiesoftware (VMware) voor de ambassades en consulaten, en de nodige diensten voor het beheer van de interne applicaties (onder meer voor visa en dies meer). Het gaat om een opdracht over 3 jaar, met een mogelijke verlenging. De waarde ervan bedraagt minstens 1 miljoen euro, maar kan oplopen tot 2 miljoen euro. Voor Prodata Systems is het een strategische deal, zegt directeur Bart Carbonez. "Niet alleen door de omvang ervan. We moeten de servers immers internationaal uitrollen, in alle ambassades." Hoewel het bedrijf vestigingen heeft in Nederland en Luxemburg is binnen de opdracht vastgelegd dat dat van op afstand - vanuit Brussel - geconfigureerd en beheerd zal worden. "In de ambassades is het dus gewoon een kwestie van de server inpluggen." Net dat centrale beheer is trouwens een belangrijk verschil met het vorige contract. Ook toen werkte BuiZa trouwens al met (iets minder zware) HP-servers en met (iets minder) virtualisatie. Prodata Systems draait momenteel een omzet van 31 miljoen euro met ongeveer 100 mensen.